Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

7. klasse på Vestre Skole vinder 1000 kr. for at forebygge rygning

7.a på Vestre Skole vinder 1000 kr. for finalebillede, der skal forebygge rygning i folkeskolen. To skoler i Billund Kommune har i år deltaget i den årlige temauge fra Kræftens Bekæmpelse ”Cool uden røg”, hvor eleverne skal tage billeder af mennesker, de synes er cool.

Det er cool at ryge. Det er i hvert fald det indtryk, unge kan få, når de ser kendte eller kammerater med en smøg i munden. Unge begynder ofte at ryge, fordi de vil se cool ud og være en del af gruppen. De ved godt, at cigaretter på sigt gør dem syge, men det betyder ikke noget her og nu. Cool Uden Røg starter derfor ikke snakken om rygning med sygdom og ødelagte lunger. Det handler i stedet om image og attitude.

I hver region er der udtrukket et vinderfoto. Billedet fra 7.a på Vestre Skole kom i finalen i Region Syddanmark, men vandt desværre ikke. Billund Kommune vil dog gerne præmiere klassen for deres flotte finalefoto af et kyssende par, som de har kaldt ”Kærlighed er bedre uden røg”. Derfor overrakte Ann Charlotte Vilstrup, Formand for Børneudvalget i Billund Kommune, fredag en pris på 1000 kr. til Christoffer, Sofie, Karoline og Alexander fra 7.a, som fik ideen til billedet.

Tør gå foran som de gode eksempler

”Vi har her i kommunen sat mange initiativer i gang, som skal forebygge rygning blandt børn og unge. Og derfor er det vigtigt for mig, at vi også giver anerkendelse, når vores unge mennesker selv engagerer sig og gør en indsats for, at vi når vores fælles mål,” siger Ann Charlotte Vilstrup, der er imponeret over alle billederne fra både Vestre Skole og Billundskolen:
”Af billederne fremgår det tydeligt, at de unge er optaget af det sunde fællesskab, og at vi mennesker både bidrager og lever af naturen. Røg forurener på alle måder. De viser, at de har forstået, at livet går ud på at vælge det sunde og nære til fællesskab og naturen. De tør gå foran som de gode eksempler – hatten af for dem.”

Cool Uden Røg fotokonkurrence er en del af projektet X:IT, Kræftens Bekæmpelses rygeforebyggende indsats til skoler, som Billund Kommune er en del af. X:IT består af undervisning, røgfri aftaler og forældreinddragelse samt røgfri skoletid.

Se alle finale- og vinderfotos på http://www.xit-web.dk/cool/finalefotos-2019/