Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Jytte Fruerlund den første modtager af Handicappris i Billund Kommune

Gymnastikleder Jytte Fruerlund blev den første modtager af den nystiftede Handicappris, der gives til en ildsjæl i Billund Kommune.

Formanden for handicaprådet i Billund Kommune, Poul Erik Pedersen afslørede, at rådet var på hårdt arbejde, da vinderen af handicapprisen i Billund Kommune skulle findes. Der lå ti gode indstillinger på bordet, og der måtte flere afstemninger til, inden vinderen var fundet.

Det er første gang, at Handicaprådet uddeler en handicappris i Billund Kommune, og første modtager måtte altså kæmpe for sin pris - men til gengæld var stort bifald og mange anerkendende ord til hende, da Jytte Fruerlund mandag den 4. december fik overrakt prisen ved et arrangement i Rådhusets kantine.

"Handicapprisen går til en person eller et initiativ, der gør en bemærkelsesværdig indsats, og det gør årets Jytte Fruerlund, siger Poul Erik Pedersen, som er formand for Handicaprådet i Billund Kommune.

Årets modtager

Årets modtager Jytte Fruerlund er instruktør på gymnastikholdet QUAN team i Grindsted Gymnastik og Idrætsforening. QUAN teamet er et gymnastikhold for handicappede borgere i alderen 18-64 år. 

I sin indstilling af Jytte Fruerlund skriver formand for gymnastikforeningen Rikke Kirkegård, at ildsjælene i foreningslivet, som forstår og fortolker de handicappedes situationer, er en vigtig forudsætning for, at få handicappede borgere med eksempelvis funktionsnedsættelse integreret i vores samfund.

Frivillige ildsjæle, som for eksempel instruktør Jytte Fruerlund, gør en stor forskel med deres blik for kreativitet, motivation og individuelle metoder. Denne rummelighed, indsigt og respekt for de enkelte borgeres muligheder for medinddragelse og udvikling igennem aktiviteter og socialt samvær giver foreningens værdigrundlag mening, ” skriver Rikke Kirkegaard.

Handicapprisen uddeles fremover en gang årligt

Handicapprisen udspringer af Billund Kommunes handicappolitik og vil fremover blive uddelt en gang om året. Formålet med prisen er at anerkende en bemærkelsesværdig indsats til gavn for mennesker med handicap for på den måde at sætte fokus på handicapsagen og synliggøre den positivt. Med prisen følger 25.000 kroner, som skal anvendes til fordel for målgruppen og fortsat udmøntning af handicappolitikken.

Inden prisen blev uddelt, kom Birgit Hagen, der er tidligere formand for Handicaprådet i Herning Kommune, med et inspirerende oplæg og gode råd til, hvordan Handicaprådet kan arbejde på at fremme det arbejde, de gør.

  

 Se den samlede liste over alle indstillingerne til Handicapprisen 2017 her.