Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Danmarks største specialskole til Billund

Danmarks største specialskole etablerer sig i Børnenes Hovedstad Billund og sikrer et godt lokalt skoletilbud til børn med særlige behov

Den 3. november meldte Varde Kommune ud, at man arbejder hen mod en lukning af Døgninstitutionen Tippen i Ansager pr. 31. december.

  -  I Billund Kommune har vi aktuelt ti børn på Tippen, og den udmeldte lukning gav os en helt konkret hasteopgave med at sikre et godt skoletilbud til børnene fra vores kommune, siger skolechef Morten Kirk Jensen fra Billund Kommune.

 

Forvaltningen i Billund Kommune gik på jagt efter et tilbud der sikrer børnene fra Billund Kommune og deres familier et fagligt og socialt godt skoletilbud.

 -  Vi kom i kontakt med Behandlingsskolerne, der er Danmarks største specialskole med 15 afdelinger fordelt på Sjælland, og det viste sig, at de var meget interesserede i at opbygge en skole i Billund, ikke mindst fordi de er opmærksomme på visionen om Børnenes Hovedstad, og at Billund også er hjemsted for Børnerådet, fortæller skolechef Morten Kirk Jensen.     

 

Forhandlingerne er gået hurtigt og allerede tirsdag den 5. december holdt Billund Kommune orienteringsmøde med forældre til børn, der kan blive elever på skolen.

 -   Forældrene fik informationer om, hvad Behandlingsskolerne kan tilbyde – og mulighed for at få svar på nogle af de spørgsmål, man selvfølgelig har i forbindelse med et skoleskifte. Desuden fik vi aftalt, hvordan vi sammen med forældre, Tippen og Behandlingsskolerne sikrer en god start for børnene efter nytår, fortæller Maria Sloth, leder af PPS.

 

Børne- og Kulturudvalget er orienteret, og der arbejdes hen mod, at skoletilbuddet er klar til opstart i Billund fra den 8. januar. Den fysiske placering af skolen er ved at blive afklaret.

 

Glæder sig til at etablere sig i Børnenes Hovedstad

 -  Vi er stolte af, at Billund Kommune har peget på os, Danmarks største specialskole, som deres fortrukne samarbejdspartner. De har valgt en professionel og fagligt kompetent aktør i os, og vi ser frem til samarbejdet, og vi glæder os til at etablere os i Børnenes Hovedstad, hvor der i forvejen er stort fokus på børns trivsel og læring, siger Christopher Moyell Juul, der er administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

 

Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Klara Lyskjær Noer glæder sig over, at det på så kort tid er lykkedes at skabe et skoletilbud, der både er nært og meget professionelt til de børn og deres familier, der kommer i klemme med lukningen af Tippen.

 - Det vigtigste for mig er naturligvis, at vi først og fremmest kan give børnene og deres familie sikkerhed for, at de har et sted at gå i skole, når Tippen lukker. Dernæst er det også rigtig dejligt at opleve, hvordan en meget professionel aktør som Behandlingsskolerne gerne vil være en del af den udvikling, der sker i Børnenes Hovedstad. Det hilser vi velkommen siger Klara Lyskjær Noer.

   

 Fakta om Behandlingsskolerne:

 

Behandlingsskolerne er Danmarks største dagbehandlingsskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog. Behandlingsskolerne er spredt over det meste af Sjælland.

 

Behandlingsskolerne Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud for børn og unge med særlige behov. Den nye dagbehandlingsskole har især fokus på elever med eksempelvis socio-emotionelle udfrodringerautisme, ADHD, autisme eller angstproblematikker, som på skolen vil blive taget i hånden af et fagligt personale bestående af lærere, pædagoger og psykologer.

 

Læs mere om Behandlingsskolerne

 

Yderligere oplysninger hos Skolechef Morten Kirk Jensen i Billund Kommune på telefon 7972 7620 eller hos Administrerende Direktør for Behandlingsskolerne, Christopher Moyell Juul på telefon 3296 0490.