Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

The LEGO Reefs igen på sejrsskamlen til skandinavisk FLL-turnering

The LEGO Reefs fra International School of Billund vandt i weekenden de skandinaviske mesterskaber i FIRST LEGO League i Bodø i Norge med deres projekt om at tage bedre vare på verdens koralrev

Mindstormsrobotten klarede den lange flyvetur til Bodø i Nordnorge. Og sommerfuglene holdt sig så meget i ro hos de seks skolekammerater på holdet The LEGO Reefs, at de kunne levere både robotkørsel og flotte præsentationer for dommerne ved de skandinaviske finaler af FIRST LEGO League.

Præsentationerne var det bedste. Børnene supplerede hinanden godt, og tog det med afslappet ro. De åbnede deres projektpræsentation med et lille oplysende og meget humoristisk skuespil, der handlede om koralerne, og hvad der påvirker dem. Til den tekniske præsentation havde de så meget på hjerte, at dommerne nærmest måtte smide dem ud, fortæller en glad Ole Stahlfest Jørgensen, en af de to lærere fra International School of Billund, som var med The LEGO Reefs i Bodø.

Tidligere år har holdene Robot Bozz og Brick Brains fra Billundskolen klaret sig hele vejen forbi lokale og skandinaviske konkurrencer og markeret sig med deres evner til at problemløse og samarbejde ved de helt store internationale turneringer.

Robot på ujævnt underlag

Robotkørslen var mere udfordrende, for selvom robotten havde klaret turen til Norge, var underlaget den skulle køre på et andet, end holdet var vandt til. Det drillede, da robotten skulle køre - så meget, at lærerne troede The LEGO Reefs var ude af konkurrencen i kvartfinalen.

The LEGO Reefs kørte mod det norske hold RoboMech fra Garnes Ungdonsskule i Bergen, både i den allerførste kørsel – og i finalen. Faktisk var det The LEGO Reefs løsning af samarbejdsmissionen Animal Conservation, der gav modstanderholdet RoboMech de sidste point til at komme i finalen.

Det var en fed oplevelse! Der var en rigtig god stemning. Der blev uddelt både High-fives og kram mellem de dystende hold – det var så dejligt at se, fortæller Merete Vester Jørgensen, der også er lærer på Den Internationale Skole i Billund.

Stor begejstring hos Børnenes Hovedstad

Børnenes Hovedstad A/S stod i november for den lokale turnering i Billund, hvor 30 hold deltog, og hvor The LEGO Reefs gjorde sig fortjent til billetten til den skandinaviske finale.

Årets overordnede tema i den internationale turnering var Animal Allies – og vinderholdet fra International School of Billund, The LEGO Reefs’ projekt fokuserede på koraldyrene – verdens hurtigst uddøende race. Som en del af deres opgaveløsning producerede eleverne deres egen giftfrie solcreme baseret på bivoks og olivenolie, så vi mennesker hverken skader koralrevene eller de fisk, der også lever i havet, når vi bader.

Først og fremmest tillykke til The LEGO Reefs med weekendens flotte holdindsats. Både helt aktuelt og i det lange perspektiv synes jeg, vi har grund til fælles stolthed. De seje resultater bygger jo på et fundament af engagerede lærerkræfter, der gennem årene ikke bare prioriterer den naturvidenskabelige konkurrence, men også de bagvedliggende færdigheder, som tæller innovation, samarbejde og en legende tilgang til læring, siger Mette Højborg, direktør i Børnenes Hovedstad.