Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Ejer og lejeboliger sammen med plejeboliger på Vejlevej i Billund

Billund Kommune, Billund Boligforening og KIRKBI går sammen om byggeri, der forbinder plejecenter med ejer- og lejeboliger i Billund Centrum

KIRKBI, Billund Boligforening og Billund Kommune arbejder sammen om et forslag til et unikt byggeri i Billund Centrum, hvor flere bolig- og ejerformer kombineres og skaber mulighed for at generationer kan mødes på tværs i levende gårdrum.

 Planen er at udvide Billund Plejecenter med 10 nye demensboliger, bygge 20-30 almene boliger samt 25-30 ejer/leje boliger på Vejlevej/Hans Jensensvej.

 - Dette byggeri kan blive endnu en milepæl i realiseringen af Billund Byvision. Vi får et sammenhængende byggeri, som lever op til visionerne om fortætning af midtbyen. Vi ønsker nogle arkitektonisk spændende boligtyper, og der er generelt stor mangel på forskelligartede boliger i forhold til den bosætningsfremgang vi oplever i Billund. Det er en plan jeg glæder mig til at arbejde videre med i økonomiudvalget, siger Borgmester Ib Kristensen.

 Det er KIRKBI og Billund Kommune, der ejer de arealer, hvor der skal bygges, og hos KIRKBI glæder man sig over at kunne bidrage til endnu en milepæl i Billund Byvision.

 - Vi kunne bygge på vores eget areal eller vi kunne forsøge at finde en fælles løsning, så mange flere får glæde af byggeriet, og det er lykkedes. Vi får et spændende byggeri, hvor generationer kan mødes på tværs. Samtidig skaber byggeriet boliger i midtbyen, som er et vigtigt element i Billund Byvision, siger Steen Pedersen, global chef for ejendomme, i KIRKBI.

 Ekstra demensboliger ved Billund Plejecenter er en del af Masterplanen for ældreområdet i Billund Kommune og formanden for socialudvalget, Ruth Lauridsen glæder sig til at få planen på bordet i Social- og Sundhedsudvalget.

 -  Vi kan få nye demensboliger ved plejecentret, og samtidig bliver centret en naturlig del af det gårdmiljø, der skabes. Det giver vores ældre mulighed for at deltage i det fælles miljø. Det er en rigtig god løsning, siger Ruth Lauridsen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Billund Kommune.

 Billund Byvision er kun et år gammel, men rækken af projekter, der er realiseret eller i gang med at blive det er allerede lang og Billund Boligforening/Bovia er hurtigt blevet en central partner.

 -  Vi mærker efterspørgslen efter kvalitetsboliger i Billund dagligt. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med at blive en del af dette spændende byggeri med en god placering i centrum af Billund, siger Per Nielsen, der er Direktør i Bovia, som administrer boliger og byggeri for Billund Boligforening.

  

Fakta:

Det nye byggeri får et samlet grundareal på ca. 5.900 m” og et bruttoetageareal på ca. 6.300 m2.

Billund Byvision er skabt af Billund Kommune med støtte fra Realdania og KIRKBI, og det er BIG Bjarke Ingels Group og Urgent Agency, der har designet planen. Se visionen.

 

Yderligere oplysninger hos: Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090.