Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Et minde som et maleri

De ældste billedkunstelever i Billund Kulturskole har malet minder fortalt af de ældre på Billund Plejecenter. Malerierne fik de ældre overrakt som en før-julegave i går tirsdag 15. december.

Der blev vekslet mange smil mellem i de ældre og billedskoleeleverne, da de pakkede gaver ud. Eleverne havde gjort sig meget umage med malerierne af mindeværdige begivenheder og steder. ”Nej, hvor er de flotte!”, lød det mange gange, og med rette kunne de ti børn være stolte.

Det var Sarah Marie Juul Hansen 13 år, der ved borgermødet i Billund kom på den gode idé at spørge de ældre på Billund Plejecenter om deres bedste minde, og så male det til dem som et maleri. ”Vi ser aldrig de ældre, og de ser aldrig os. Kan vi ikke besøge dem, og så give dem vores malerier i julegave? ” foreslog Sarah, og da hun ugen efter forelagde idéen for billedskoleholdet, var alle straks med på idéen.

Tirsdag eftermiddag mødes eleverne hver uge til billedskoletimerne på BillundSkolen, men for godt en måned siden mødtes de i stedet for på Billund Plejecenter, hvor de talte med nogle af de ældre mennesker der. Det blev til nogle gode snakke, hvor fortællingerne blev til billeder i børnenes hoveder.

Denne tirsdag blev eleverne ved med at tegne og male til et stykke ud på aftenen, og der blev også tid til at spise en pizza sammen. Der er lagt megen sjæl i billederne, som eleverne fortsatte med at male på i godt en måned.

Billedkunstlærer Eva Lillegaard Hansen synes, det er spændende at se, hvordan eleverne har løst opgaven.

”Det er somme tider noget helt andet børnene og de unge fokuserer på end det, vi voksne vælger som motiv. Og det bliver det meget tit bedre af! ”