Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Ny ungepolitik udarbejdes i fællesskab med de unge og de professionelle

Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune har besluttet, at Billund Kommune skal have en ungepolitik, der favner alle unge i Billund Kommune, og sætter en retning for udvikling af ungeområdet.

Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune har besluttet, at Billund Kommune skal have en ungepolitik, der favner alle unge i Billund Kommune, og sætter en retning for udvikling af ungeområdet.

 -  Vi ønsker os en politik, der sætter retning, og vi vil fremfor alt have en politik, der er skabt i fællesskab med de unge og med alle de mange personer, der arbejder med og brænder for de unge, uanset om det er i Campus, i foreningerne i COC Playful Minds, siger Stephanie Storbank, der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

 Og netop de mange, der arbejder med unge mennesker på forskellige niveauer var i går, torsdag den 30. august, inviteret til et fælles ungearrangement med workshops og indlæg ved Søren Østergaard, der er leder af center for Ungdomsstudier.

 -  Godt 70 var mødt, og vi fik et inspirerende oplæg med pointer, der både gav genkendelse for os, der er forældre, men også stof til eftertanke og energi til de efterfølgende workshops, siger Stephanie Storbank.

 Mange forældre vil nok kunne nikke genkendende til, at de spørger de unge mennesker om, hvordan er det gået i skolen i dag, og får svaret ”fint”.      

Workshops over temaerne i ungepolitikken

 De efterfølgende workshops blev gennemført indenfor temaerne i ungepolitikken: Sundhed, trivsel og fællesskaber, uddannelse, fritid og hverdagsliv samt helhed og sammenhænge i livet.

 

- Der kom mange spændende input og spørgsmål fra deltagerne i forhold til, hvordan de kan bidrage til eksempelvis at få fællesskaberne ud, hvor de unge allerede er, siger Thomas Reintoft, der er direktør for Børn og Unge i Billund Kommune.

 

De unge kommer til orde

 Mandag den 16. september kommer de unge på banen til et stort ungeevent i Campus Grindsted.

- Vi har allerede spurgt grupper af unge, hvilke forventninger og drømme de har til et godt ungeliv, og hvad vi som kommune og deres skoler kan gøre for de unge og den 16. september får alle unge så mulighed for at komme med deres ideer og samtidig få en sjov oplevelse, siger Stephanie Storbank.

 

         

Yderligere oplysninger hos: Formanden for Unge- og Kulturudvalget, Stephanie Storbank på telefon 2553 1388 eller Direktør for Børn- og Unge, Thomas Reintoft på telefon 7972 7600.