Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Vandet løber igen i Billund Bæk

Endnu en milepæl mod færdige torve & pladser omkring det nye LEGO House i Billund Centrum blev fejret fredag den 11. august, hvor Billund Bæk blev genåbnet

I Juni 2013 besluttede Billund Byråd at igangsætte et klimaprojekt i Billund Midtby i samarbejde med Billund Vand og den beslutning blev indføjet i konkurrencegrammet for torve & pladser omkring LEGO House i centrum af Billund. Mandag den 14. marts 2016 blev Arkitema udvalgt som vinder af konkurrencen i forhold til de nye torve & pladser og i November 2016 vandt K.G. Hansen & Sønner A/S selve anlægsopgaven. 

Pladserne skal være færdige til åbningen af LEGO House den 28. september 2017, og fredag den 11. august blev en kæmpe milepæl rundet, da der klokken 8.00 blev åbnet for sluserne, så vandet igen kan løbe frit gennem centrum og langs LEGO House som beskrevet i konkurrenceoplægget fra Arkitema.

Linda Nielsen fra Lokalhistorisk Arkiv i Grene Sogn har kigget i arkiverne og fundet et foto fra 1982, hvor en del af Bækken i selve centrum blev rørlagt og både hun og en del borgere fra Billund samt håndværkere, politikere og embedsfolk var da også mødte frem i stort antal for at se vandet begynde at løbe frit igen.

        

- Der har været behov for at sikre en bedre afvanding gennem Billund Midtby. Det får vi nu samtidig med at bækken og de terrasser, der etableres giver et flot rekreativt område, så det er en rigtig god dag, siger Billund Kommunes Projektleder på etableringen af Torve & Pladser, Susanne Borgvardt jensen.