Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Basun og benzin – der er mening med det hele

Den nye Ungdoms- og Kulturskole skyder en ny stærk sæson i gang med masser på programmet og som optrædener til de Internationale Børnekulturdage.

1. april i år blev Ungdomsskolen og Kulturskolen i Billund Kommune lagt sammen. Formålet er at skabe sammenhænge og synergier i den nye institution, men hvad har messinginstrumenter egentlig med knallerter at gøre udover mulighed for udblæsning? Iflg. Ungdoms- og Kulturskoleleder Per Weile Bak er der absolut en dybereliggende sammenhæng i, at ungdomsskole-aktiviteter, musik, billedkunst og drama nu hører til under samme tag.

- Børne- og ungdomslivet under konstant forandring, og man får nemt fornemmelsen af, at nutidens fællesskaber bliver mere og mere virtuelle, siger han og fortsætter, - Der er i den forstand ikke noget galt med de sociale medier, men vi synes, det er vigtigt at fremme det ægte møde mellem mennesker. Netop derfor arbejder vi målrettet på at skabe tilbud, hvor børn, unge og voksne kan mødes og opleve øjeblikkets begejstring gennem aktiviteter, der kan blive en livslang fornøjelse.

Billede 1 Ny Saeson Kulturskole

Snart swinger strengene igen på Billund Kulturskole.

Klar til festugen

Selv inden ungdomsskole- og kulturskole-afdelingerne begynder efter sommerferien, er institutionen flittigt repræsenteret ved Trekantområdets Festuge i dagene 21.-30. august, hvor institutionen bl.a. er involveret i de Internationale Børnekulturdage i Billund i festivalens første weekend. Siden er kulturskole-afdelingen vært for en band-konkurrence i Musikcentralen, hvor unge orkestre kan dyste om at blive opvarmning til dobbeltkoncerten med Ida Gard og Christian Hjelm torsdag 27. august.

Tilmelding i fuld gang

Også ungdomsskole-afdelingen summer af aktivitet for at gøre sæsonen klar til start. Som noget nyt har Ungdomsskolen i år sammensat sit program i dialog med de unge gennem en brugerundersøgelse, og souschef Esben Christensen håber nu på god søgning til aktiviteterne.


- Vi har gjort os umage for at sammensætte et bredtfavnende program, og vi har mange flere tilbud denne gang end i foregående sæson. Pga. den øgede aktivitet søger vi netop nu også personale til undervisning og klubber, fortæller Esben Christensen.

Han afslører, at der er flere projekter på lager.

– Vi arbejder på at søsætte nogle spændende events i løbet af sæsonen, som vi glæder os rigtig meget til. Vi skal nok løfte sløret, når alt er faldet på plads, siger Esben Christensen med et hemmelighedsfuldt smil.

 

Tilmelding til efterårets aktiviteter sker på www.ungbillund.dk, og tilmeldingsfristen er 15. september.

Billede 2 Ny Saeson Kulturskole

Man kan blive til Olsenbanden og meget andet på Kulturskolens dramahold.

Der er plads til flere

Udover at tilmeldingen er i fuld gang til Ungdomsskolens mange aktiviteter, tilbyder Kulturskolen ledige pladser, Så går man rundt med en guitarist i maven, er der hjælp at hente, ligesom der er plads på Kulturskolens børnehold, på drama, til billedkunst og kor.

Du kan se mere på:

www.billundkultur.dk

Og hvem ved - måske finder man her starten på en livslang fornøjelse.

 

Skulle I have brug for yderligere informationer, er I meget velkomne til at kontakte ungdoms- og kulturskoleleder Per Weile Bak på pwb@billund.dk, tlf. 7213 1526