Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Stort antal ansøgere til nødberedskab

Billund Kommune har haft 93 ansøgere til kommunens nødberedskab, som skal afløse det faste personale i tilfælde af sygdom. En af ansøgerne er farmakonomeleven Sabina Hebda Sørensen, som gerne vil bidrage med sin hjælp under COVID-19.

Billund Kommune har siden midten af marts søgt efter uddannet og ufaglært personale til kommunens nødberedskab. Det sker for at sikre, at man har personale nok til at afløse de fastansatte, hvis de skulle blive smittet med COVID-19.  Kommunen har til dags dato modtaget 93 ansøgninger fra borgere, som kan deltage i nødberedskabet. Ansøgningerne strømmer dog stadig ind.

En af disse ansøgere er Sabina Hebda Sørensen. Til sommer er hun færdig som farmakonomelev, en uddannelse hun tager gennem sit arbejde på Tarm Apotek. Hun hørte gennem sin fagforening at andre med samme uddannelse søgte om at blive en del af nødberedskabet andre steder i landet, og hun besluttede derfor at undersøge, om Billund Kommune også eftersøgte personale.

”Først og fremmest vil jeg gerne hjælpe, så godt jeg kan under Coronavirussen. Derudover har jeg mulighed for at prøve min uddannelse af i en anden sammenhæng, som er mere lig det, jeg gerne vil arbejde med i fremtiden. Det gjorde det endnu mere attraktivt,” fortæller Sabina Sørensen.

Håb om job i fremtiden

Flere plejecentre ansætter farmakonomer til at stå for medicinhåndtering og give sygeplejersker friere hænder. Sabina håber da også, at Billund Kommune vil opdage, nu hvor de bruger hendes evner under COVID-19, at de i fremtiden skal have farmakonomer ansat på deres plejecentre. For så vil Sabina søge stillingen.

”At arbejde med medicinhåndtering på et plejecenter er en drøm, for der kan jeg arbejde for en begrænsning af fejl ved medicinhåndtering og sikre den rigtige medicin i de ældres behandling,” siger Sabina Sørensen.

Det store antal ansøgere glæder borgmester Ib Kristensen. Han er taknemlig for, at så mange borgere ligesom Sabina vil afløse det faste personale og være med til at passe på vores syge og ældre.

”I den her tid er det vigtigt, at vi står sammen og sikre, at hjulene kører rundt, derfor er jeg så taknemlig og glad for at se den store opbakning, der er fra kommunens borgere til nødberedskabet,” fortæller Ib Kristensen.