Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Ledige hjælper med rengøringen i kommunens dagtilbud

Billund Kommune ansætter midlertidigt ekstra personale til at varetage den store rengøringsopgave i kommunens Dagtilbud på grund af COVID-19. Henriette Jensen og Britt Jørgensen er to af de ledige, som har takket ja til jobbet i rengøringen.

Billund Kommune ansætter midlertidig ekstra personale til at hjælpe med rengøringen i kommunens dagtilbud. Det sker, fordi der er særlige retningslinjer for hyppigere rengøring i forbindelse med genåbningen af dagtilbuddene. Billund Kommune arbejder konstant på at opfylde myndighedernes retningslinjer. Derfor er håndteringen af rengøringen i de enkelte børnehaver og vuggestuer også en vigtig opgave at få løst, det fortæller formanden for børneudvalget Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup:

Rengøringsniveauet i vores dagtilbud er særligt vigtigt i denne tid, så børnene undgår at blive smittet, når de skal i børnehave, vuggestue eller dagpleje. Derfor har vi i Billund Kommune arbejdet hårdt for at løse udfordringen, der er kommet med kravet om ekstra rengøring.

Der arbejdes stadig på en løsning i dagplejen, mens opgaven er løst i børnehaver og vuggestuer ved, at Arbejdsmarkedsafdelingen i Billund Kommune aktivt har markedsført stillinger til ledige for at høre om de var interesserede, og i løbet af få dage lykkedes det at få ansat et korps på 14 medarbejdere rundt i de forskellige dagtilbud.  

Ledige hjælper med opgaven

Vi har normalt en meget lav ledighed i Billund Kommune, men har som andre kommuner stigende ledighed i forbindelse med Corona. Derfor valgte vi aktivt at gå efter at give nogen af de ledige muligheder for at indgå i et rengøringskorps, og det er dejligt, at det er lykkedes, siger Robert Terkelsen, der er formand for Voksenudvalget i Billund Kommune.

To af dem, der indgår i det nye team er Henriette Jensen og Britt Jørgensen, som af forskellige årsager begge går ledige. Henriette Jensen er hjemsendt på dagpenge fra sit arbejde som teamkoordinator i Legoland Holiday Village. Hun har valgt at takke ja til arbejdet med rengøring, da hun synes situationen med corona er for alvorlig til bare at sidde derhjemme. Henriette er derfor glad for, at hun kan hjælpe med rengøringen i en af kommunens børnehaver, indtil hun kan vende tilbage til sit ellers faste arbejde hos Legoland Holiday Village.  

Jeg synes, det er vigtigt, at vi sammen arbejder os igennem krisen, når man tænker på, hvilke konsekvenser en epidemi som denne kan have for samfundet. Derfor sagde jeg ja med det samme, da Billund Kommune henvendte sig, ” fortæller Henriette Jensen.

Britt Jørgensen, som har været ledig i længere tid, ser jobbet som en mulighed for at gøre opmærksom på sig selv ude på arbejdsmarkedet. Hun har erfaring med både børnepasning og rengøring, og ser derfor dette job som en mulighed for at opbygge et netværk. Derudover viser hun, hvad hun kan bidrage med i et fremtidigt job. Britt Jørgensen glæder sig også bare til at komme i gang igen.

Det bliver dejligt at have kollegaer og noget at stå op til igen, og føle at man er brugt, når arbejdsdagen er færdig,” siger Britt Jørgensen.

Ekstra rengøringspersonale er kun midlertidigt

Det ekstra rengøringspersonale er i første omgang ansat i to en halv måned, men ansættelsen kan, alt efter hvordan situationen udvikler sig, blive forlænget. Der er kun tale om en midlertidig løsning, som skal hjælpe dagtilbuddene med at leve op til myndighedernes retningslinjer. Derfor arbejder Billund Kommune på at være fleksible og der er blandt andet lavet en aftale med Henriette Jensen, der gør, at hun kan sige op, hvis hun pludselig bliver kaldt tilbage på det arbejde, som hun havde før coronakrisen.

Jeg kunne ikke sige ja til opgaven uden at have lovning på, at jeg kunne sige op og vende tilbage til mit normale arbejde. Børnehaven ved, og har heldigvis forståelse for, at jeg jo normalt arbejder som teamkoordinator, fortæller Henriette Jensen.
Det er en rigtig positiv historie, der fortæller, at vores ledige rigtig gerne vil i job, også selv om det er midlertidig. Samtidig er det flot, hvor hurtigt det er lykkedes for forvaltningerne at skrue en løsning sammen med ansættelseskontrakter, undervisning med mere, siger Robert Terkelsen.