Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kommunen åbner for udendørs fritids -og idrætsanlæg

Nu åbner Billund Kommunes udendørsarealer til brug for sportsaktiviteter uden kropskontakt. Foreningerne kan derfor åbne op, så længe de følger myndighedernes og deres eget forbunds anbefalinger og kan gennemføre aktivitet ansvarligt i forhold hertil.

Det er nu muligt for foreninger igen at åbne for flere af deres udendørs tilbud, hvor der ikke er kropskontakt, da kommunen åbner op for de kommunale udendørs fritids -og idrætsanlæg. Det er dog vigtigt, at de retningslinjer, som myndighederne har lavet i samarbejde med DGI og DIF, overholdes.

Anbefalingerne lyder som følgende:

  • At man ikke må samles flere end 10 personer
  • At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som for eksempel feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer. 
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis det ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
  • At klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige.

Stadig stor forskel på foreninger

Der kan være stor forskel på idrætten og foreningen, herunder hvordan de fysiske forhold er og på medlemssammensætningen. Derfor bør enhver forening overveje, hvordan de kan genoptage deres aktiviteter og i sidste ende overveje, om det er forsvarligt at genåbne.

Som forening skal du også følge dit eget forbunds anbefalinger sammen med myndighedernes. Da den generelle anbefaling stadig er, at mange udendørs idrætter og al indendørs idrætsaktivitet lukkes på grund af COVID-19, vil det derfor ikke være alle, som kan genåbne.  

Som forening skal du være opmærksom på følgende, hvis du vælger at åbne for aktiviteter:

  • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som er defineret af Sundhedsstyrelsen.
  • Udendørsaktiviteten bør foregå i mindre grupper på max 10.