Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund Kommunes Hæderspris til OL-deltager Michael Jørgensen

Billund Kommune uddelte 196 hædersbevisninger til medaljevindere ved DM og andre mesterskaber i 2017.

Han deltog ved OL i Rio i 2016 og blev nummer 8, han vandt DM på hjemmebane i centrum af Grindsted i både enkeltstart og individuel og han blev nummer 7 ved VM i 2017.

 Håndcykelrytter Michael Jørgensen har på bare seks år kørt sig ind i verdenseliten i en sport, som han begyndte på efter en rygmarvsskade.

 Det er dybt imponerende, hvad den 39-årige Michael Jørgensen fra Grindsted har opnået og onsdag den 4. april 2018 vandt han endnu en sejr, da han i konkurrence med 14 andre indstillede kandidater, blev tildelt årets Hæderspris i Billund Kommune.

 Det er første gang i mange år, at der har været så mange indstillet til hædersprisen og det glæder Borgmester Ib Kristensen.

 

Michael Jørgensen blev overrasket og rørt

 

 -  Som det er nu kan prisen både gives til en udøver, som i aften med Michael Jørgensen men også til en træner eller leder, der har gjort noget helt særlig og dem er der mange af ude i vores foreningsliv og derfor er det dejligt at mange foreninger har valgt at indstille, selv om der kun kan være en vinder, siger Borgmester Ib Kristensen.

Michael Jørgensen sad placeret sammen med sin bedre halvdel Rikke i salen. Rikke som havde indstillet Michael havde holdt kortene tæt ind til kroppen, så det var først da Borgmester Ib Kristensen begyndte at læse indstillingen op, at Michael Jørgensen fandt ud af, hvorfor han var inviteret til Idrætsfesten.

 

Det er stort og det betyder alt. Det er ingen hemmelighed at det indimellem er hårdt, så en anerkendelse som denne betyder alt, sagde en rørt Michael Jørgensen efter modtagelse af gave, gavekort og ikke mindst bragende bifald fra 325 gæster til idrætsfesten.

  

 

196 hædersbevisninger uddelt til udøvere fra 16 foreninger 

 Der er kun en modtager af hædersprisen og det blev Michael Jørgensen, men til gengæld var der hele 196 hædersbevisninger at uddele til idrætsfolk i alle aldre og fra 16 forskellige foreninger i Billund Kommune.

 Enkelte vandt mere end et mesterskab og i alt har 176 forskellige idrætsudøvere vundet guld, sølv eller bronze ved DM, LM eller et andet mesterskab i løbet af 2017.

  -   Som ny formand for Unge og Kulturudvalget er det helt overvældende at skulle være med til at hædre så mange og så flotte præstationer. Det vidner om et foreningsliv, derkan pleje talenterne og som er mangfoldigt, siger Stephanie Storbank.

 

De mange prisvindere var inviteret med deres trænere og ledere og med deres forældre, og i alt tog mere end 320 plads i Magion for at blive hyldet eller for at hylde andre. Det er rekord for deltagelse i arrangementet og det endda selv om idrætsfesten sidste år var krydret med tophåndbold med GGIF mod BSV i pokalturneringen.

 

-  Der er foreninger, der er med for første gang, og det er altid dejligt, når der kommer nye til, men heldigvis har vi også foreninger og udøvere, der har været med alle de år jeg kan huske, siger Borgmester Ib Kristensen.

 

Borgmesteren glæder sig over, at også idrætsudøvere fra foreninger udenfor kommunen er nomineret og deltager i år.

 

-    Vi har landsholdspillere i håndbold og fodbold, vi har speedwaytalenter og andre, som er rykket ud af kommunen for at kunne videreudvikle sig, og de kan også være med en aften som denne og blive hyldet  sammen med tidligere holdkammerater i deres egen kommune. Det kræver blot de bliver indstillet og det håber jeg flere vil gøre fremover, siger Borgmesteren.

 

Se alle hædersprismodtagere

 

Fotos af de prismodtagere der var tilstede

 

 Yderligere oplysninger hos Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090 eller hos Formand for Unge- og Kulturudvalget Stephanie Storbank på telefon 2553 1388.     

 

 

Fakta om Michael Jørgensen

 

Han blev nr. 8 til OL i Rio i 2016.

Han blev nr. 1 i suveræn stil ved DM i Grindsted i 2017.

Han fik en flot 6. plads ved VM i Sydafrika i 2017.

Derudover ligger han altid placeret i toppen ved øvrige løb som Worldcups, EHC og Handbike Trophy.

 

Han ligger pt. nr. 6 på verdensranglisten!

 

Michael har et fleksjob hos VM A/S i Tarm hvor han arbejder på halv tid. Naturligvis for at tilgodese de begrænsninger hans alvorlige handicap gir ham. Men via et positivt livssyn og en ukuelig vilje, har han med fantastisk motivation valgt at bruge mange timer hver uge på hård fysisk træning for at arbejde sig helt op i verdenstoppen. Han træner på sin håndcykel på landevejen om sommeren, og om vinteren på en hometrainer i garagen. Derudover supplerer han med træning i Magion Fitness to gange om ugen. Han er dedikeret og målrettet og er en fantastisk rollemodel for sine omgivelser og andre rygmarvsskadede.