Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

First Lego League flytter til Billund Centret

Samtidig med at de lokale vindere af FLL-Billund 2016 er i St. Louis for at kæmpe mod verdens bedste hold, er planlægningen af dette års lokale robot- og forskningsturnering i fuld gang.

Det var på mange måder en fest, da FIRST LEGO League i november 2016 efter 10 års pause vendte tilbage til Billund.

Holdtilmeldingerne væltede ind fra skoler, og de oprindelige 20 pladser blev hurtigt udvidet til 30, så flest muligt kunne få lov at være med.

Og langt flere end 100 frivillige samt en håndfuld lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner bakkede op om afviklingen af arrangementet.

Derfor var det meget let for Børnenes Hovedstad A/S at komme frem til beslutningen om at gentage succesen med en lokal turnering. Og mens sidste års lokale og skandinaviske vindere, The LEGO Reefs fra International School of Billund, i denne uge forsvarer deres kunnen og vinderprojekt ved World Festival i St. Louis, USA, arbejdes der i Billund på planlægningen af den nye turnering 11. november.

 

Fra ISB til Billund Centret

Årets turnering bliver en videreudvikling baseret på en lang række tilbagemeldinger fra deltagerne. Den største fysiske forandring bliver, at FLL Billund rykker over bækken fra International School of Billund til Billund Centret, hvor der er lidt mere plads.

Og det er en beslutning, Billund Kommunes kultur- og fritidschef Rasmus Kaufmann hilser velkommen med glæde.

 

"Billund Centrets funktioner med både bibliotek, kulturskole, makerspace, Billund Erhvervsfremme, café og kulturelle faciliteter spiller på alle måder godt sammen FIRST LEGO League. Samtidig ligger det fantastisk godt i tråd med vores ambition om at fastholde og udvikle centret som et sted, hvor børn og voksne mødes til alle mulige slags samvær, læring og kompetenceudvikling, " siger kulturchefen, der samtidig nævner, at det på en måde også er, som om FLL-turneringen ”flytter hjem”, da de oprindelige turneringer også blev afviklet i centret.

 

Udvider med Junior-FLL

I år bliver der mulighed for at udvide Billund-turneringen med et Junior-FLL for aldersgruppen 6-9 år.

 

"Der er et stort ønske fra de deltagende skoler om også at kunne engagere og motivere de yngste elever i at tænke forskning og naturvidenskab, så derfor har det stået højt på vores liste også at kunne få plads til en junior-turnering i år, " fortæller Karina Svendsen, der er projektleder på FLL Billund for Børnenes Hovedstad.

 

Ud over Billund er der kun tre andre steder i Danmark, hvor FIRST LEGO League afvikler Junior-FLL. Det er i Århus, Sorø og Roskilde.

 

Science Fair og frivillige

Derudover har projektholdet et ønske om at udvide det Science Fair, der allerede sidste år var koblet på turneringsdagen.

Her fik en håndfuld virksomheder og uddannelsesinstitutioner mulighed for at komme i snak med fremtidens engagerede vidensmedarbejdere og fortælle om, hvordan den interesse, børnene har for naturfag, forskning, robotprogrammering og de andre færdigheder, som trænes i FLL, kan omsættes til spændende uddannelser og job med tiden.

 

"Men lige nu er vores nok allerstørste fokus at få kontakt til de mange frivillige, der er nødvendige for at afvikle et nyt FLL Billund. Sidste år bakkede langt over 100 frivillige op om dagen som alt fra dommere til praktiske hjælpere. Den opbakning vil vi selvfølgelig gerne have igen i år. Og de første mange har faktisk allerede meldt sig, " fortæller Karina Svendsen.

 

 

FAKTA

  • FIRST LEGO League er udviklet i samarbejde mellem organisationen FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) fra New Hampshire i USA og LEGO Company.
  • Der har været afviklet konkurrencer for børn og unge i alderen 10-16 år over flere lande siden 2000.
  • FLL-Billund finder sted i Billund Centret lørdag 11. november 2017. Årets konkurrencetema hedder ”Hydro-Dynamics” og handler om at finde innovative løsninger på problemstillinger i forhold til vand som ressource.
  • Vinder af FLL-Billund 2016 blev The LEGO Reefs, der også vandt den skandinaviske finale. I dagene 26.-29. april deltager eleverne fra International School of Billund med deres projekt om at beskytte verdens koralrev ved World Festival i St Louis.