Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund Ungdoms- og Kulturskole som muligt ballet-talentcenter

Det Kgl. Teaters Balletskole banker på – der er optagelsesprøve 3. maj

Skønt Balletskolen i Billund Ungdoms- og Kulturskole kun er i gang med sin første sæson, får børn i Billund Kommune samt fra hele oplandet nu en enestående mulighed for at søge optagelse til talenthold i den kommende sæson 2017/18. 

Hvis der viser sig at være børn nok med talent, lyst og fysik til at danse klassisk ballet på højt niveau, vil balletskolen kunne oprette et talentcenter under Det Kongelige Teaters Balletskole. 

Det er børn fra kommende skoleårs 1.-4. klasse, der kan søge om optagelse. Optagelsesprøven finder sted i Billund Centrets Teatersal onsdag 3. maj 2017 kl. 16. Koordinerende leder af talentcentrene under Det Kgl. Teaters Balletskole, Liselotte Sand, står for optagelsesprøven i samarbejde med balletlærer Helio Porcaro. Balletskolens fysioterapeut, Julie Bjerke, vil også være til stede for at vurdere barnets fysiske anlæg for at danse klassisk ballet i talentcenter-sammenhæng.

Ungdoms- og Kulturskoleleder Per Weile Bak er særdeles glad for samarbejdet med Det kgl. Teater.

 

"Da Det Kgl. Teaters Balletskole var på besøg i Billund Kommune i november, knyttede vi gode relationer og drøftede om mulighederne for at oprette et talentcenter, siger han og fortsætter, - Nu håber vi blot, at vi kan samle så mange talenter, at vi kan føre samarbejdet ud i livet," siger Per Weile Bak.

 

Elev på et talentcenter

Bliver man talentelev, skal man komme til træning fast tre gange om ugen. Det Kgl. Teater stiller med konsulentbistand flere gange om året, og så er Kulturskolens Balletskole så heldig, at balletlæreren Helio Porcaro i forvejen er certificeret som fagligt kvalificeret til at opfylde Det Kgl. Teaters høje standarder.

Inspiration vil der også være nok af, idet talenteleverne to gange om året vil besøge Det Kgl. Teater i København for at overvære træning på balletskolen, samt opleve generalprøve på en forestilling på Gamle Scene.

 

Stor danseglæde

Balletskolen i Billund har siden starten i august 2016 oplevet stor opmærksomhed og elevtilstrømning, og de mange elever kunne senest opleves ved Ungdoms- og Kulturskolens store Gallashow i marts. Teamleder for Balletskolen, Eva Lillegaard Hansen, er overordentlig tilfreds med opstartens forløb.

 

"Vi har oplevet en fantastisk begejstring fra både børnene og deres forældre, og der er allerede opstået et helt balletmiljø omkring undervisningen med vores entusiastiske støttegruppe. Nu håber vi bare, at vi kan udbygge vores balletskole med talentcentret, der virkelig vil kunne være til inspiration. Og lykkes det ikke i år, prøver vi igen til næste år, " slutter Eva Lillegaard Hansen.

 

Tilmelding til optagelsesprøven

Et kommende talentcenter-barn skal ikke nødvendigvis have gået til dans eller ballet for at søge optagelse. Det vigtigste er lysten til at danse. Det er også muligt bare at møde op til optagelsesprøven.

Man tilmelder sit barn til optagelsesprøven ved at sende en mail til elha@billund.dk med oplysninger om barnets navn og alder samt kontaktinformationer. Yderlige oplysninger fås ved henvendelse til Teamleder for Kreative fag i Billund Kulturskole, Eva Lillegaard Hansen, elha@billund.dk tlf. 25 55 77 72. Besøg også www.billundkultur.dk.

 

Alle, der har lyst til at danse ballet, kan fortsat melde sig til balletskolens almindelige hold mandage. Nu er det endda også muligt for voksne at danse ballet som motion.