Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

MgO-plader i Hal- og Børnehave byggeriet i Hejnsvig skal udskiftes

Byggeriet af ny hal- og børnehave ved skolen i Hejnsvig er det eneste nybyggeri i Billund Kommune, hvor der er brugt de såkaldte MgO-plader. Der er ingen sundhedsfare og pladerne udskiftes henover sommeren 2016

Rigtig mange byggerier i Danmark, i perioden 2008 og 2015, er udført med de såkaldte MgO-plader, der har vist sig at optage fugt fra luften og afgive det til den bagvedliggende konstruktion med følgende risiko for nedbrydning af bygningskonstruktionen.

 -  Vi har som bekendt bygget rigtig meget i Billund Kommune i netop de år, hvor MgO-pladerne har været et anerkendt og meget brugt materiale. Vi har derfor undersøgt om materialet er brugt i vores bygninger, og det er desværre tilfældet i Hejnsvig ved byggeriet af den ny børnehave og hallen, fortæller anlægschef Bo Schjødt Andersen fra Billund Kommune.

 Byggeriet i Hejnsvig var færdigbygget og afleveret inden det blev kendt at MgO-pladerne gav problemer.

 - Kommune, Entreprenør og rådgivere har bygget ud fra almindelig anerkendte metoder og materialevalg, og så har det desværre efterfølgende vist sig, at MgO-Pladerne gav problemer, forklarer Bo Schjødt Andersen. 

Ingen sundhedsfare

 Bo Schjødt Andersen understreger at der ikke er sundhedsfare for børn og ansatte som følge af anvendelse af pladerne i byggeriet.  

 Kommunens byggeafdeling, entreprenør og rådgiver er ved at udarbejde en plan for udskiftning af pladerne og forventer at arbejdet gennemføres hen over sommeren 2016.

 Konkret betyder udskiftningen af vindpladerne, at facaden, afstandslister og vindplader skal afmonteres. Konstruktionen bagved efterses og eventuelt skadede dele udskiftes eller renoveres. Hvorefter bygningen samles igen. Arbejdet udføres fra ydersiden, bygningerne kan derfor bruges som normalt, dog med afskærmning af udendørsarealerne.

 Yderligere oplysninger hos Anlægschef Bo Schjødt Andersen på telefon 2138 8675.

 

Fakta om brug af MgO-Plader

 

http://www.regionsyddanmark.dk/wm480610

http://bygtek.dk/artikel/byggeri/rapport-mgo-skader-for-800-millioner-kroner

http://bygtek.dk/artikel/byggeri/mgo-pladerne-var-blaastemplet-af-alle

https://bl.dk/nyheder-presse/pressemeddelelser/2015/8/mgo-plader-i-mindst-100-almene-byggerier/