Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Stor investeringslyst og optimisme hos Erhvervslivet i Billund Kommune

51 procent af de virksomheder i Billund Kommune, der har deltaget i en konjunkturanalyse som Billund ErhvervsFremme har fået udarbejdet forventer større omsætning i 2015 og mere end 30 procent af virksomhederne forventer at investere og ansætte flere medarbejdere.

Tallene fortæller om optimisme og tro på fremtiden i Erhvervslivet i Billund Kommune, og undersøgelsen vækker glæde hos Billund ErhvervsFremme og Billund Kommune.

- 171 virksomheder har svaret på undersøgelsen, som dermed repræsenterer et rigtig godt udsnit af vores erhvervsliv, og det er naturligvis positivt at se, hvordan der er positive forventninger om vækst, siger Morten Karlsbjerg, der er direktør i Billund ErhvervsFremme.

Konjunkturanalysen viser tro på fremtiden i Billund Kommune og samtidig bekræfter den en af de udfordringer som Billund ErhvervsFremme og Billund Kommune i forvejen har sat højt på dagsordnen.

- Undersøgelsen bekræfter at virksomhederne i kommunen oplever en stor fremgang i disse år. Derfor er behovet for kvalificeret arbejdskraft stadigt stigende. Faktisk har 50 procent af virksomhederne i løbet af det sidste halve år søgt nye medarbejdere, siger Borgmester Ib Kristensen.

Der er i forvejen over 17.500 arbejdspladser i Billund Kommune, hvor 8.400 hver dag pendler ind for at arbejde.

- Vi har sat bosætning højt på dagsordnen, så vi kan gøre vores for at hjælpe virksomhederne med at skaffe stabil kvalificeret arbejdskraft. Og vi ved fra de bosættere der kommer, at Børnenes Hovedstad med den internationale skole og de mange tiltag på læringsområdet i kommunens dagpasning og på skoleområdet, er et vigtigt parameter for mange, tilføjer borgmesteren.

På Landsplan har der været en del historier om, at der mangler praktikpladser til lærlinge og elever, men i Billund Kommune er der tendenser på det modsatte. Omkring hver fjerde virksomhed fra undersøgelsen vurderer således at de har haft problemer med at rekruttere lærlinge/elever.

- Både den generelle mangel på kvalificeret arbejdskraft og tendensen med mangel på lærlinge fortæller, hvor vigtigt samarbejdet omkring Campus som senest nu med den nye flotte uddannelsesbygning til Syddansk Erhvervsskole er. Vi skal kunne tilbyde de rigtige ungdomsuddannelser og den rigtige rådgivning, siger Morten Karlsbjerg.


Læs Arbejdskraftanalysen 2015 her.