Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kulturskolen i Tyskland og Italien

Billund Kulturskoles ungdomskor og talentlinje er netop vendt hjem efter en vellykket koncertrejse.

Turné til Tyskland og Italien

For 51 dygtige elever og 4 lærere fra Billund Kulturskole bød påskeferien bestemt ikke på ren afslapning. Siden januar har Musikskolens Ungdomskor MUK samt elever fra Talentlinjen trænet hårdt i øvelokalerne, og i påsken kulminerede anstrengelserne med en turné til Tyskland og Italien.

Første stop var LEGOLAND Deutschland, hvor koret spillede en succesfuld koncert foran omkring 300 mennesker på den store Arena Stage. Eleverne gik nærmest direkte på scenen efter 14 timers bustur, og alligevel var alle klar til at levere et brag af en koncert for de mange fremmødte gæster i parken.

Minderig morgenmad

Næste dag fortsatte turen til Lido Di Jesolo ved Venedig. Allerede ved indtjekningen på hotellet mødte Kulturskole-eleverne kolleger fra et sydafrikansk ungdomskor, som netop var færdige med en koncertturné i Italien. Så selv om sydafrikanerne havde nok at gøre med at pakke ned, og MUK'erne havde travlt med at komme i seng, blev det aftalt at holde minikoncert for hinanden under næste dags morgenmad.

Det resulterede i en flot akustisk event mellem morgenbrød, smør og marmelade – til stor jubel blandt hotellets personale og gæster. Herudover blev der også knyttet kontakter, og hvem ved - måske bliver Sydafrika rejsemålet for den næste turné.

Udover denne improviserede sang-event bød turen på flere skolekoncerter for de velforberedte kulturskole-elever, og med 22-23 graders varme var det naturligvis også oplagt at nyde solen og stranden samt besøge et kæmpe Outletcenter.

Venner for altid

Det var en flok trætte korister, musikere og ledere, som vendte hjem igen til Grindsted efter en uge i det sydlige. Ud over at byde på en masse musikalske oplevelser skabte turen også venskaber for livet.

Kulturskoleleder Rasmus Kaufmann, som selv var med på turen, ser med stor tilfredshed tilbage på den vellykkede rejse:

Det var så dejligt at opleve det tætte sammenhold, siger han og fortsætter, - Alle er søde ved hinanden, og hvis én fik det dårligt, var der hurtigt nogle til at hjælpe og pleje. Samtidig er vi virkelig stolte af at have så dygtige elever på Kulturskolen – de har virkelig været en super flot ambassadør for os.

Vel hjemme igen går MUK og Talentlinjen nu i studiet for at indspille en CD med årets repertoire, og så er forberedelserne også i fuld gang til Musikskolernes dage i Tivoli i begyndelse af maj, hvor både MUK og Talentlinjen sammen med LEGOLAND Billund Garden skal repræsentere Billund Kulturskole.

Hvad er MUK?

MUK har eksisteret siden 1977 og består af unge drenge og piger i alderen 14 – 22 år.

MUK ledes i det daglige af Ronnie F. Olesen og Line N. Warming.
- Talentlinjen er et særligt tilbud for særligt dygtige elever på Billund Kulturskole.

Målet med det treårige talentlinjeforløbet er at give begavede elever en særlig mulighed for at udfolde deres talent.

Aspiranter til Talentlinjen indstilles af deres lærer og optages efter optagelsesprøve.

Netop nu er 13 elever optaget på Billund Kulturskoles Talentlinje, som i det daglige ledes af Casper Jensen.

 

Hans Jensensvej 6c
7190Billund

Direkte: +45 7213 1534 / 3012 5632
Email: pwb@billund.dk

www.billundkultur.dk