Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Oplever du dårlig mobildækning?

Der kan være flere årsager til at du oplever dårlig mobildækning. Du kan selv gøre noget for at forbedre kvaliteten.

Husk, at teleselskabernes data er en teknisk udendørsdækning. Der kan være en forskel på, hvad de udbyder, og hvad du oplever, når du står med en mobil i hånden, både udenfor og indedøre.

På www.tjekditnet.dk kan du se, om der er registreret dækning på din adresse.

Der kan være flere årsager til, at du oplever dårlig indendørsdækning. Læs herunder om, hvordan du kan være med til at forbedre den kvalitet, du oplever hjemme på din adresse.

Din mobiltelefon

Der er meget stor forskel på antennekvaliteten i mobiltelefoner. Antennekvaliteten har en stor betydning i forhold til oplevelsen af, hvor god dækningen er. Det kan indimellem hjælpe at skifte sin mobiltelefon ud med en anden, der har en bedre antenne. Der er tidligere blevet lavet undersøgelser på forskellige mobiltelefoner. Der er fx forskel på, om du holder mobiltelefonen i højre eller venstre hånd, når du taler.

Mobiltelefoner med den bedste undersøgte antenne:

Højre hånd*

  1. HTC Desire 626
  2. Samsung Galaxy S5 mini
  3. Samsung Galaxy J1
  4. Microsoft Lumoa 640
  5. DORO PhoneEasy 530X

Venstre hånd*

  1. DORO PhoneEasy 530X
  2. Microsoft Lumia 640
  3. Microsoft Lumia 650
  4. Sony Xperia Z3 Compact
  5. Xiaomi Mi5

*Undersøgelse fra Aalborg Universitet 2016. Læs hele rapporten her.

Læs også DR's test: Nye mobiler dumper test af antenner.

Læs også Pricepushers sammenligning af mobiltelefoners antenner.

Dit teleselskab

Der er fire selskaber i Danmark, der leverer mobildækning - TDC/YouSee, Telenor, 3 og Telia. Teleselskaberne kan have varierende dækning i kommunen, hvorfor det muligvis vil kunne hjælpe at skifte til et selskab, der leverer en bedre dækning på din adresse.

Læs mere på www.tjekditnet.dk, hvor du kan se, hvem der leverer dækning hos dig. Du kan også spørge din nabo, hvad vedkommende bruger.

Din bolig

Isolering, alukraftfolie, termoruder m.m. kan hæmme mobilsignalets muligheder i at trænge ind i huset. Nogle selskaber tilbyder mobildækning gennem husets wifi (wifi calling), som kan afhjælpe dit problem, når du er på wifi.

Kontakt dit mobilselskab og hør, hvilke muligheder du har for dette. Det kræver typisk også en nyere mobiltelefon.

Læs mere om wificalling, og se hvilke selskaber og mobiler der kan understøtte wificalling https://telepristjek.dk/teleselskaber-med-wifi-calling/