Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Realisering af Billund Byvision overgår alle forventninger

750 deltog i statusmøde om Billund Byvision

Realiseringen af Billund Byvision i Børnenes Hovedstad Billund, som er udviklet i fællesskab af Billund Kommune, Kirkbi og RealDania sker i et tempo som langt overgår de forventninger der var, da visionen blev vedtaget af Byrådet i Billund i januar 2016.

Tirsdag den 9. januar 2018 var over 750 gæster mødt frem i Billund Idrætscenter for at høre om, hvordan byvsionen og dermed byudviklingen i Billund Kommune folder sig ud.

På mødet blev 27 større anlægsprojekter i byen præsenteret af Billund Kommune og ni af de aktører, der er i gang med større projekter i Billund By.

Udover de private og kommunale anlægsprojekter, der aktuelt udgør et investeringstryk på langt over en milliard kroner er Staten også aktivt med i Byvisionen med planlægningen af jernbaneforbindelse til og etablering af to stationer i Billund samt med VVM undersøgelse af en kommende motorvej vest eller øst om Billund By.

 

-Vi er på 2. pladsen i Danmark, når der måles på hvilke kommuner, der investerer mest pr. indbygger med 69 kommunale projekter til i alt 612 millioner de næste fire år. Det er 23.119 kroner pr. indbygger, men det tal slår slet ikke til i Billund By, hvor private og kommunen aktører alene til mødet den 9. januar præsenterede 27 større projekter, siger Borgmester Ib Kristensen.

 En del projekter er stadig i planlægningsfase. Blandt andet etableringen af dele af et nyt Butikstorv og de kommende jernbanestationer i byen.

 Men store projekter er færdige. Blandt andet årets byggeri i Danmark 2017, LEGO House, der er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group samt en ny Butiksarkade med tilhørende P-hus til LEGO House.    

Byggeriet af LEGO Campus, et nyt kontorbyggeri på 52.000 m2 med plads til 2.000 medarbejdere og offentligadgang til grønne områder helt central i midtbyen er i fuld gang, et Teddy Bear Art Museum åbner i maj mens LEGOLAND® og Billund Airport i december 2017 offentliggjorde henholdsvis byggeri af Slotshotel til omkring 200 millioner kroner, og nyt 6.500 m2 Multihus til 140 millioner kroner.

Billund som Børnenes Hovedstad og Billund Byvision hænger tæt sammen og blandt de gennemførte projekter i Børnenes Hovedstad er etableringen af International School of Billund, der siden etableringen er vokset til 360 elever (2017), og som understøtter udviklingen af Billund som International by med befolkningsfremgang og over 80 nationaliteter bosat.  

 Yderligere oplysninger 

Yderligere oplysninger om Billund Byvision, herunder hvordan man kan bliver aktør i byen hos: Planchef Anette Kold i Billund Kommune på telefon 7972 7070