Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Aktiv natur for alle- nu sker der noget

Projektet "Aktiv Natur for alle" bliver de næste måneder synligt i landskabet omkring Filskov. Nu starter anlægsfasen, hvor de spændende oplevelses-elementer bygges på udvalgte lokaliteter omkring byen. Følg projektet her på siden.

Seneste nyt om "Aktiv Natur for Alle"

Juli 2019

Lige nu sker der ting og sager i Filskov! I de varme sommerdage bliver projektets hotspot-elementer stillet op i landskabet omkring byen. Hotspot-elementerne er bygget af egesveller med indfræsede tekster, der skal skabe opmærksomhed og forundring. De første elementer er netop stillet op. Ved Mindestenen ved Vildkærvej er opstillet et mindesmærke for den nedstyrtede flyver, og ved starten af MTB-banen er madpakkehuset stillet op. I de kommende uger gælder det mergelgraven, vandløbet, hængekøjer, fugletårn og mødested ved Min Købmand.  

Maj 2018

De 4 kløverruter omkring Filskov er nu fastlagt, og en række lodsejere har givet deres tilladelse til afmærkning af ruterne på deres ejendom. De kommende måneder vil det praktiske arbejde med etablering af Hotspot-elementer og afmærkning af ruterne finde sted. Flere grupper af  frivillige borgere har sammen med kommunens medarbejdere arbejdet med forskellige dele af projektet, bl.a. fastlæggelse af stiruter, og Hotspot-lokaliteter, bygning af Mountainbike-bane, samt bidrag med historier til en folder og App. der kan bruges på ruterne. 

Projektet

Visionen er født af borgerne i Filskov, der ønsker at udnytte den unikke natur i og omkring byen til at skabe sammenhængskraft og alternativ aktiv naturformidling til glæde for byens borgere og foreninger, samt de turister, der lægger vejen forbi Filskov.

I foråret 2017 blev det offentliggjort, at et delprojekt, under Billund Kommunes Sundhedspolitik, havde modtaget en støtte på 1.177.000 kr. fra Nordea-fonden og 500.000 kr. fra Friluftsrådet.

Med denne støtte vil de besøgende i området fra efteråret 2018 få endnu en mulighed for en unik familieoplevelse. For til den tid åbnes der i Filskov op for et nyt sammenhængende netværk af oplevelses stier og aktiviteter i de naturskønne oplevelser omkring den aktive og levende landsby.
Læs mere om projektet og om hvordan det hele startede i pressemeddelelsen fra marts 2017 herunder. 

Læs pressemeddelelsen her

 

Vil du hjælpe?

Projektet mangler løbende frivillige, hvis du gerne vil være en del af dette fantastiske projekt, så kontakt projektleder Anne-Vibe Jensen, Billund Kommune, e-mail: avrj@billund.dk, tlf. 41721448.