Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Indvielsen af Fortællestien

Fortællestien i Billund blev indviet i strålende sol af glade børn og ældre

Mandag formiddag begav et lille optog af børn og ældre sig på tur i skoven ved Billund Plejecenter. Målet med turen var indvielsen af et lille stiforløb, der er blevet til i et samarbejde mellem Børnehaven Trætoppen, Billund Plejecenter og Billund kommunes afdeling for Natur- og Friluftsliv.

 

Fortæl og Tegn

Turen fra Plejecenteret gik forbi tennisbanerne og derfra op i skoven. Langs den kørestolsvenlige sti er opsat små farvede stålskulpturer, med en ganske særlig historie.
Ved den første skulptur på ruten fortalte projektleder Anne-Vibe Jensen fra Natur og Friluftsliv om tilblivelsen af de små skulpturer: ”En dag mødtes en gruppe ældre på plejecentret omkring kaffebordet. Her gik snakken om gamle dage. Om fattige kår og mange søskende, legetøj af sten og papkasser. Om at komme ud at tjene som 14 årig, og passe køer og køre med hestevogn. En af de ældre, Inger fortalte om juleaften med juletræ til loftet og julegodter, der var sendt med toget fra en onkel i København”.
”Alle de gode historier blev samlet sammen og taget med ud til Børnehaven Trætoppen. Historierne blev læst op, og børnene tegnede ivrigt til de forskellige beretninger. Små motiver fra de mange tegninger blev overført til skulpturerne, der nu står her i skoven.

 

Sundhed og livsglæde

Længere oppe langs stien ved en lille gruppe farvede skulpturer markerer en stor rød tylsløjfe, at her sker den officielle indvielse af Fortællestien.

Per Nyhus, Udvalgsformand for Teknik og Miljø i Billund Kommune holder talen:
” Fortællestiens små skulpturer er, inspireret af en række gode historier, der er blevet

fortalt af mennesker med en lang livshistorie bag sig. Tilblivelsen af Fortællestien er også i sig selv en god historie, som vi skal høre nu:
”Der var engang en kommune, der gerne ville have sunde og glade borgere. Derfor sendte de sundhedskonsulenten Lone ud for at spørge en masse kloge mennesker om, hvordan man bliver sund og glad. Der kom mange gode forslag bl.a. blev det forslået at natur og frisk luft skal være tilgængelig for alle borgere”.
”Derfor er stien fra Billund Plejecenter og ud i skoven er blevet til for alle, uanset hvor gamle de er, og hvor godt bentøjet fungerer.”

 

Se billederne fra indvielsen her

Se det selv

Fortællestien er til for alle generationer og skal inspirere til komme ud og bevæge sig, lege og fortælle flere gode historier og dermed skabe sundhed, samvær og livsglæde. Tag dit barn eller din bedstemor med på stien, gør holdt ved de små skulpturer, der hver repræsenterer en livsfortælling, som du kan læse ved at scanne QR koden, der står på skulpturen med din telefon. På den måde kan du også se de tegninger, der har inspireret skulpturernes udsmykning og finde en lille leg, der kan leges i skoven.