Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Skulptur 8

Julen var den bedste tid

Julen var den bedste tid på året. Allerede i slutningen af november begyndte vi at plage vores mor om at få lov til at få julepynten frem. Vi lavede selv julepynt. Vi lavede især mange roser af farvet krep-papir. Vi havde en lang strimmel krep-papir som vi rullede til den lignede en rosenknop. Så bandt vi ståltråd nederst og så kunne rosen bindes på juletræet.

Vi hentede selv juletræet i skoven. Min far gik forrest med øksen, og så kom vi søskende bagefter. Vi skulle vælge træet, og det var vigtigt at træet var så stort, at det nåede helt op til loftet.

Hvert år til jul fik vi en pakke sendt fra min mors bror som havde en købmandsbutik i København. Det var en festdag når pakken skulle hentes på togstationen. Pakken blev gemt væk oppe på et skab i soveværelset. Vi kunne næsten ikke vente til det blev juleaften, så vi måtte åbne pakken. Inde i pakken var der appelsiner, æbler, dadler og andet juleknas. Det var fantastisk. Det fik vi ikke til dagligt.

Vi fik ikke risengrød til jul. Vi fik grød de fleste dage om året (ofte byggrød), så til juleaften fik vi suppe med ”brødboller”. Brødbollerne blev lavet af tørt franskbrød, der blev æltet til en dej med smeltet smør og trillet til kugler (boller). Så blev de kogt og kom i suppen juleaften. ”Vi havde en god barndom, jeg tror ikke børn i dag vil synes, at det er noget særligt, men det var så lidt, vi kunne glædes ved”.