Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Danmarks vildeste kommune

Billund Kommune er med i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune! Her på siden kan du følge med i vores natur projekter.

 

Nyheder

 • 23. august 2021

  Hede-geder ved koldingvej

  Har du set gederne der er flyttet ind på en hede ved koldingvej, syd for Billund? Gederne er en del af et lille naturplejeprojekt, hvor lodsejer, med støtte fra Billund Kommunes projekt "Søg Naturpuljen", først har ryddet en tilgroet hede, hvorefter gederne er flyttet ind. Gederne skal hjælpe med at bibeholde hedens lysåbne vegetation. 

 • 30. juli 2021

  Liv i sommerfuglebakkerne

  Sommerfugle bakkerne virker! Lige nu kan du opleve et mylder af liv med insekter og blomster på sommerfuglebakkerne i Billund. Her ser du en Stregbredpande på lancetvejbred.

 • 6. juli 2021

  Få et skilt til din vilde have!

  Nu har du mulighed for at få et skilt til din vilde have, fra Billund Kommune. Skiltet afhentes i informationen på Rådhuset i Grindsted. 

  Læs hele Pressemeddelelsen her

 • 6. juli 2021

  De første vilde virksomheder har fået deres skilt

  Billund Vand og GEV er de første virksomheder der har fået VildeVirksomheder-skiltet! Har du også et ønske om at skabe et vildere liv omkring din virksomhed, så tag endelig fat i os for at få et skilt, samt nogle gode råd. 

  Læs hele pressemeddelelsen her

  Du kan også læse mere om selve projektet her

 • 3. juni 2021

  Vildere arealer ved Hejnsvig Skole

  På Hejnsvig skole vil de have det vildt! Skolen har gjort et ca. 1 ha stort område meget vildere. Her er græsslåningen ophørt, der er opsat træstammer og eleverne har været med til at sprede blomsterfrø på arealet. Følg med i området udvikling og tag en gå tur på de slåede stier, hvor du lige nu kan opleve et blomsterflor der lige nu domineres af tusindvis af Eng-Karse. 

 • 19. maj 2021

  Ny blomstereng ved markskellet i Billund

  I Billund Kommune vil vi gerne støtte op om fremtidens generationer og deres ønske om at passe på vores natur.

  Derfor er cirka 200 kvm græsareal blev omdannet til en blomstereng ved Markskellet i Billund by. 11-årige Mads-Emil efterspurgte, i et brev til borgmesteren, flere blomster til gavn for bier og insekter. Mads-Emil var selv med til at så blomsterfrøene sammen med 3 venner og vores borgmester.

  Området ved Markskellet blev valgt, fordi der nemt kan etableres en korridor ud til andre grønne områder i Billund By, hvilket gør det nemmere for insekterne at finde vej til den nye blomsterstribe.”