Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Randbøl Hede og Frederikshåb Plantage

Randbøl Hede, sydvest for Randbøl, er et af de få tilbageblevne hedelandskaber og med sine 750 ha også Danmarks største indlandshede. Heden blev fredet i 1932 for at sikre den mod opdyrkning og tilplantning.

Heden

Oplev den 17 m høje klit Stoltenbjerg, og få en fantastisk udsigt over den flade hede. På Randbøll Hede får du virkelig fornemmelsen af at være ude i naturen og langt fra dagligdagens stress og jag. Børnene vil også elske at ruche ned af sandet på Stoltenbjerg, og plukke lyng eller løbe ude i det høje græs. Hvert forår afbrænder Naurstyrelsen store områder af heden for at pleje den. På den måde bevares hedens værdifulde naturpe.

Video af Naturstyrelsens afbrænding på Randbøll Hede:

Kirstinelyst

Randbøl heden har sit eget oplevelsescenter, Naturrum Kirstinelyst, hvor hele familien kan opleve hedens historie. Der er både udstilling, mødelokale, udekøkken, shelters og faciliteter for ryttere.

Læs mere om Kirstinelyst på:

Naturstyrelsen 

Du kan finde flere informationer om vandreture med videre på Naturstyrelsens hjemmeside

Syvårssøerne

En del af heden blev efter tilplantet i 1802 og er i dag kendt som Frederiksnåde Plantage. Plantagen rummer det besynderlige naturfænomen kaldet Syvårssøerne. Af og til kan du finde en stor sø, til andre tider er vandet borte, og du kan gå på bunden af søen.

Læs mere om syvårssøerne her