Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Randbøl Hede og Frederikshåb Plantage

Randbøl Hede, sydvest for Randbøl, er et af de få tilbageblevne hedelandskaber og med sine 750 ha også Danmarks største indlandshede. Heden blev fredet i 1932 for at sikre den mod opdyrkning og tilplantning.

Heden

Oplev den 17 m høje klit Stoltenbjerg, og få en fantastisk udsigt over den flad hede. På Randbøll Hede får du virkelig fornemmelsen af at være ude i naturen og langt fra dagligdages stress og jag. Børnene vil også elske at ruche ned af sandet på Stoltenbjerg, og plukke lyng eller løbe ude i det høje græs. Hvert forår afbrænder Naurstyrelsen store områder af heden for at pleje den, og sikre de arter der er tilknyttet denne naturtype.

Video af Naturstyrelsens afbrænding på Randbøll Hede:

Kirstinelyst

Heden har sit eget oplevelsescenter, Naturrum Kirstinelyst, hvor hele familien kan opleve hedens historie. Der er både udstilling, mødelokale, udekøkken, shelters og rytterfaciliteter.

Læs mere om Kirstinelyst på:

Naturstyrelsen 

Du kan finde flere informationer om vandreture med videre på Naturstyrelsens hjemmeside

Syvårssøerne

En del af heden blev efter statens beslutning tilplantet i 1802 og er i dag kendt som Frederiksnåde Plantage. Plantagen rummer det besynderlige naturfænomen kaldet Syvårssøerne. Af og til kan du finde en stor sø, til andre tider er vandet borte, og du kan gå på bunden af søen.

Læs mere om syvårssøerne her