Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Brændenælder

Området omkring Omme Å er rigt på brændenælder. Brænde-nældernes stængler og blade er dækket med små fine hår. Når hårene berøres, knækker de og sætter sig fast i huden, og en syreholdige saft afsættes i huden og det svier. Brændenælder smager dejligt i en brændenældesuppe eller i pandekagedejen.

Opskrift på brændenældesuppe:

Find et godt sted med brændenælder. Tag handsker på og ærmerne godt ned over armene. Pluk de nye skud og blade og læg dem i kurven.

Pil de små blade af stænglerene - det er bladene du skal bruge. Hak brændenælderne fint. Hak løget fint.
Kom eventuelt også et lille finthakket fed hvidløg i - eller ramsløg du finder i skoven. Brændenælde blandes med det finthakkede løg og svitses i olien. Hvis suppen skal fylde lidt mere, kan du komme et par kartofler i tynde skiver i.  Vand og bouillon terningerne hældes over blandingen. Suppen koges i cirka 10 minutter - og har godt af at simre længere.

Til 4 portioner:

150 g (1/2 liter) unge skud eller topskud og blade af brændenælde
1 stort finthakket løg
Hvidløg eller ramsløg
Et par kartofler
1 l vand
2 bouillon terninger