Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Robot-turnering sprænger rammerne

64 hold fra syv af Billund Kommunes skoler dystede onsdag i et lokalt Robot Game i Sdr Omme Fritidscenter. Det er en fordobling i forhold til sidste år.

Der blev luret tricks af, bidt negle, quick-fixet på udstyr, heppet, delt madpakker og klappet i skønsom blanding, da godt 250 elever fra syv skoler onsdag var samlet til robotturnering i Sdr. Omme Fritidscenter.
Målet med dagen var at dyste i, hvem af eleverne, der havde udtænkt den mest effektive robot og hvem er dermed kunne skrabe flest point sammen på de særligt indrettede konkurrencebaner, der stod side om side i fritidscentrets hal.

Appetit på naturfaglighed


Men bag ved løjerne og den gode stemning ligger også det overordnede mål at udfordre eleverne på deres iderigdom og give dem appetit på naturvidenskabelige fag.
Robot-delen er egentlig det ene af fire ben i undervisningsprogrammet FIRST LEGO League (FLL), som nogle af skolerne i forvejen dyster i, og hvor det lokale hold Robot Bozz fra Billundskolen netop er kommet hjem fra St. Louis efter at have konkurreret sig hele vejen til tops internationalt.
Men onsdag var det altså kun det ene ben i det fulde program, der blev dystet i, og det er åbenbart en temmelig populær model. I hvert fald begyndte den lille lokalturnering for tre år siden med bare ni hold. Sidste år var det vokset til 32 hold, og i år er der altså 64 hold fra syv skoler med.

Lisa Kongsted fra Grindsted Privatskole havde travlt midt mellem dagens indtastninger af resultater og holden styr på turneringslogistikken. Privatskolen har sammen med Sdr. Omme Skole stået for det store planlægningsarbejde.


- Det er fantastisk dejligt med den store opbakning fra både lærere og elever, men nu behøver denne turnering ikke at vokse sig større. Det næste, vi drømmer om, er at der kommer en rigtig FLL-turnering med fuldt program i Billund, så vi ikke behøver at køre til Herning, Horsens eller Sønderborg for at deltage i de fulde konkurrencer, fortæller lærer Lisa.


Dagens turnering bragte i øvrigt spænding til næsten allersidste minut, hvor et af Billundskolens hold kæmpede sig ind på en tredjeplads. Dermed vippede de Filskov Friskole ned på en fjerdeplads i et i øvrigt meget jævnbyrdigt felt. Andenpladsen gik til Grinsted Privatskole, mens et hold 4.klasses elever fra Billundskolen placerede sig solidt på førstepladsen.