Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Børnenes Hovedstad

Sammen skaber vi verdens bedste sted for børn. Og for verden. Vil du lege med?

Billund er Børnenes Hovedstad, og Billund Kommune er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Et helt unikt sted i verden, hvor leg, læring og kreativitet er nøgleord for alt, hvad vi gør. Hos os er den legende tilgang ikke kun forbeholdt børnene. Det er også for forvaltningen, for foreninger, for virksomheder og for borgere i alle aldre.

Børn er åbne, nysgerrige og kreative. De har værdifulde perspektiver, som vi tager med os, når vi skaber løsninger sammen med børnene. Vi kalder det for samskabelse.

Vi inddrager børn, og vi lader os inspirere af dem i vores tilgang, når vi byplanlægger eller holder møde i byrådssalen. 

Børnenes Hovedstad er til gavn for børn i alle aldre i hele kommunen. 

 

Eksempler på Billund Kommune som Børnenes Hovedstad

UNICEF - Billund Kommune som Børnevenlig By og Kommune

Skole OL Finalen i Billund 2021-2024

Playful Learning i Billund Kommune

Børnenes Hovedstads organisation

Visionen om at gøre Billund til Børnenes Hovedstad (Capital Of Children) er skabt i et unikt offentlig/privat samarbejde mellem Billund Kommune og LEGO Fonden.

I 2012 etablerede de i fællesskab Capital of Children Office A/S som den motor, der både skal skabe projekter, understøtte andres initiativer, invitere til samarbejde og skabe fælles retning på de mange aktiviteter og indsatser. 

I 2019 skiftede organisationen Capital of Children Office A/S navn, og kom i stedet til at hedde CoC Playful Minds. 

Billund Kommune og LEGO Fonden ejer hver 50 procent af selskabet og skyder hvert år sammenlagt 12 millioner kroner ind i selskabet.

Ud over de fælles aktiviteter i Capital of Children arbejder både Billund Kommune og LEGO Fonden også hver for sig med projekter, der understøtter den fælles vision.

Besøg hjemmesiden for Børnenes Hovedstad

Besøg hjemmesiden for CoC Playful Minds