Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

UNICEF - Billund som Børnevenlig By og Kommune

Billund er som den første i Danmark blevet anerkendt af UNICEF som Børnevenlig By og Kommune.

Over hele verden sætter UNICEF certificeret børnevenlige byer fokus på børns trivsel, hvor myndighedernes engagement er afgørende når det handler om at skabe et fundament for børns udvikling og trivsel. Billund Kommune er i 2020 blevet anerkendt som den første børnevenlige by og Kommune.

I Billund har børn altid været på dagsordenen. Først med klodser, siden i politik. Men først og fremmest i børnesynet. Hos unge og gamle. I byrum og skoler. I leg og politik. Det er i respekten for børn, deres rettigheder og i ligeværdig børneinddragelse, at vi videregiver noget dyrebart til børn – nemlig oplevelsen af at blive værdsat, respekteret og retfærdigt behandlet. Det er faktisk en børnerettighed for alle børn i verden.

Fremtiden tilhører børnene, og det er vores pligt at sende dem godt ud i den. I Billund har børn fyldt noget særligt i hundrede år. I de sidste ti år har Billund arbejdet med visionen om Børnenes Hovedstad, hvor børn lærer igennem leg og bliver skabende verdensborgere. Kernen har altid været respekten for børn. Respekten for børn er i dag så indgroet, at det er en central del i en lang række tiltag. Derfor anerkendes Billund som den første danske Børnevenlige By og Kommune i Danmark. Ikke af hvem som helst. Men af verdens mest respekterede internationale organisation indenfor børnerettigheder, nemlig FNs børneorganisation UNICEF.

logo unicef børnevenlig by