Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

De virtuelle Skole Olympiske Lege kulminerer med et brag af en virtuel finalefest

Over 1.500 af landets 0-8. klasser har i løbet af de sidste tre uger dystet i De virtuelle Skole Olympiske Lege. Fredag den 18. juni sender Skole OL live fra LEGO House i Børnenes Hovedstad, Billund, med en virtuel finale. Det er Danmarks største virtuelle sportsbegivenhed for børn.

De over 32.000 elever, som har deltaget i dette års udgave af Skole OL, De virtuelle Skole Olympiske Lege, kan se frem til en storslået afslutning efter tre uger med idræt og fællesskab på skoleskemaet. Klasserne har siden den 25. maj gennemført 11 sjove og udfordrende konkurrencer sammen på deres skole. Klasserne har blandt andet optjent 24.859 færdigheds-badges, sjippet 93.487 gange gennem sjippetovet, og de har i fornem Michael Jordan-style ramt basketkurven 13.753 gange.

På den måde har de indsamlet så mange point som muligt, og på fredag bliver vinderen fra hver årgang kåret til et stort virtuelt liveshow. Det kræver ingen kvalifikation at deltage i finalen, og alle er inviteret med, når klasserne får besked på, om de har vundet oplevelsesrig klassetur til Billund, Børnenes Hovedstad med alt betalt.

”Vi er utrolig stolte og glade for at se, hvordan skolerne og klasserne har taget imod vores nye virtuelle koncept. Resultaterne har tikket ind, og der har virkelig været kamp til stregen. Tilbagemeldingerne fra lærerne er, at de virtuelle lege har skabt både trivsel og styrket fællesskabet i klasserne. Det var præcis det, som vi med vores nye format ønskede at opnå – at samle eleverne igen efter corona”, siger Janni Petersen Trane, projektchef hos Skole OL.

Eleverne har finpudset kampråbet og pyntet klasselokalet op, når finalen bliver transmitteret direkte fra LEGO House. Tv-vært Sofie Østergaard og vært på DR Ultra Jonas Madsen står klar til at tage eleverne gennem finalefesten. Den olympiske flamme bliver tændt, og klasserne kan se frem til fællesdans og livemusik med HipSomHap. Derudover vil der være en ekstra-konkurrence og lodtrækningspræmier på højkant.

Finalefest i Børnenes Hovedstad

Billund Kommune er vært for Skole OL Finalen 2021-2024, og samarbejdet med Skole OL hænger sammen med visionen om Billund som Børnenes Hovedstad. Kommunens børn har derfor også været med til at tilrettelægge og udvikle finalen på fredag. De har blandt andet været med til at opbygge et finale værdigt studie i LEGO House.

“Vi glæder os til at byde vinderne af De virtuelle Skole Olympiske Lege velkommen til Børnenes Hovedstad, Billund, hvor vi har nogle af verdens bedste oplevelser for børn. Takket være vores gode samarbejdspartnere kan vi tilbyde nogle fantastiske præmier, hvor børnene får lov til at lege og dyrke deres kreativitet”, siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Med værtskabet for Skole OL Finalen håber Billund Kommune på at vise den børnevenlige by og kommunen frem for alle danske børn. Derfor kan klasserne netop også vinde adgang til én eller flere af Billunds attraktioner: LEGOLAND, LEGO House, WOW Park og Lalandia.

Fakta

De virtuelle Skole Olympiske Lege

Læs mere på www.skoleol.dk

Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle Olympiske Lege for skoleelever, hvor klasserne konkurrerer sammen som et hold. Skole OL er udviklet af Dansk Atletik og Danmarks Idrætsforbund i samarbejde med TrygFonden og Nordea-Fonden. Netto, Bilka og Føtex bidrager til Skole OL. I 2021-2024 er Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad vært for Skole OL Finalen. Værtskabet er støttet af Ole Kirk’s Fond.

Børnenes Hovedstad, Billund

Billund Kommune er vært for Skole OL Finalen 2021-2024. Finalen sendes direkte fra Billund by - Børnenes Hovedstad, som er centrum for kommunens ambition om at udvikle børn og give dem kompetencer for livet gennem leg, læring og kreativitet. Billund Kommunes arbejde for og med børn har gjort, at kommunen som den første har opnået UNICEF’s anerkendelse som landets første børnevenlige by og kommune.