Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund byder 11.000 børn velkommen til Skole OL Finalen 2022

Børn fra hele Billund Kommune står sammen om at være verdens bedste værter og tage godt imod børn fra hele landet, når Billund forvandles til en sportsby til Skole OL Finalen 2022, der holdes i dagene 14.-17. juni. Borgere fra hele Billund Kommune bliver også inviteret med til festen.

Det bliver et brag af en idrætsfest, når Billund Kommune om mindre end 100 dage inviterer til Skole OL Finalen i Billund, Børnenes Hovedstad.

Sidste år blev finalen holdt virtuelt, men i år kommer 11.000 børn fra hele landet til at indtage Billund i dagene 14.-17. juni, hvor hele byen omdannes til en OL-by i børnehøjde, når landets bedste klasser skal dyste i 10 forskellige sportsgrene. Der planlægges også folkefest om eftermiddagen og aftenen tirsdag, onsdag og torsdag for borgerne i hele Billund Kommune.

”Vi glæder os utroligt meget til endelig at kunne byde velkommen til Skole OL Finalen i Billund. Som værter vil vi skabe et samlingssted for lokale borgere, foreningsliv og skoler, og vi håber, at Skole OL Finalen kommer til at styrke de lokale fællesskaber, sætte fokus på frivillighed og motivere til mere bevægelse – også når den sidste finalist har passeret målstregen, ” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

3000 børn dyster hver dag

Skole OL Finalen er for 4.-8. klasse. Tirsdag d. 14. juni deltager 4. klasser, onsdag d. 15. juni deltager 5. klasser, torsdag d. 16. juni deltager 6. klasser, og fredag d. 17. juni deltager 7. og 8. klasser.

Hver dag vil der cirka være 3.000 børn i Billund midtby - koncentreret omkring Byens Plads, Billund Centret og Atletik Stadion ved Den Internationale Skole.

Efter en festlig indmarch med tænding af den skoleolympiske ild, fælles nationalsang og et fællesmotionsløb sendes børnene ud på forskellige lokationer rundt i Billund for at dyste i de forskellige discipliner, som de forinden har kvalificeret sig til. I løbet af dagen vil byen være fyldt med en række side-events, som børnene også har mulighed for at deltage i, når de ikke er i gang med deres konkurrence. Til sidst samles alle 3.000 børn igen på Byens Plads, hvor der vil være pokal- og medaljeoverrækkelser ved en festlig afslutningsceremoni.

”Den opbakning og begejstring, som Skole OL er blevet mødt med fra Billund Kommune, har været overvældende. Vi er stolte af, at Skole OL-finalen kan være med til at synliggøre og videreudvikle det lokale idrætsliv, så endnu flere af byens - også nye - borgere kan inspireres og motiveres til at bevæge sig i vores stærke foreningsfællesskaber,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF.

Værtskabet er muliggjort med støtte fra Ole Kirk’s Fond

Skole OL består af konkurrencer i atletik, bowling, bueskydning, dans, e-cykling, o-løb, triatlon, roning, ultimate og parasport. Fælles for alle discipliner er, at det er hele klassen, der konkurrerer sammen som ét hold, og de tre børneolympiske værdier: fællesskab, færdighed og fairplay går desuden på tværs af de skoleolympiske idrætsdiscipliner.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF) står bag Skole OL. Billund Kommune har med støtte fra Ole Kirk’s Fond fået værtskabet i årene 2021-2024 – en fond, som blev stiftet i Billund i 1964 til minde om LEGO® virksomhedens stifter, og som siden da har støttet lokale fællesskaber i og omkring byen.

”I Ole Kirk’s Fond er vi rigtig glade for at bidrage til Billund Kommunes Skole OL-værtsskab og understøtte deres ambition om at samles på tværs af skoler, organisationer, foreninger og interesser - alt sammen med det formål at åbne dørene til Børnenes Hovedstad for børn fra hele landet.  Vi glæder os til at følge med, ” siger Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond.

 

Fakta om

Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle Olympiske Lege for skoleever fra 0.-8. klasse, hvor klasserne konkurrer sammen som et hold. Skole OL skaber mere og bedre idræt i skolerne og foreningerne. Giver storslåede idrætsoplevelser. Det giver nye færdigheder. Det styrker fællesskabet. Det skaber stolthed. Det er olympisk.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.

I 2021-2024 er Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad vært for Skole OL Finalen. Værtskabet er støttet af Ole Kirk’s Fond.

 

Børnenes Hovedstad, Billund

Billund Kommune er vært for Skole OL Finalen 2021-2024. Finalen holdes i Billund by - Børnenes Hovedstad, som er centrum for kommunens ambition om at udvikle børn og give dem kompetencer for livet gennem leg, læring og kreativitet. Billund Kommunes arbejde for og med børn har gjort, at kommunen har opnået UNICEF’s anerkendelse som landets første børnevenlige by og kommune.