Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Beskrivelse af frivilligopgaverne ved Skole OL Finalen

Kom og få nogle uforglemmelige dage til Skole OL Finalen, hvor vi har brug for 500 frivillige. Du kan hjælpe indenfor fem forskellige arbejdsområder.

I tilmeldingsskemaet er det muligt at vælge ét område. Det betyder, at det område du vælger, som udgangspunkt vil være det område, hvor du skal hjælpe til på dine vagter. Ønsker du i højere grad at hjælpe i forskellige områder, kan du med fordel vælge ”Jeg er fleksibel”.

Fælles for alle arbejdsområder er, at en teamleder i hvert område introducerer dig for opgaverne. Teamlederen koordinerer arbejdet, og I arbejder tæt sammen for at
løse opgaverne i fællesskab. De fem arbejdsområder er:

- Trafik
- Check in og madudlevering
- Indmarch
- Sportsgrensfrivillig
- Jeg er fleksibel

Efter sidste finaledag fredag d. 17. juni skal der ryddes op i Billund by, vi håber meget, at du har lyst til at hjælpe med at få byen til at ligne sig selv igen. Vi forventer, at det vil tage nogle timer. Cirka kl. 15.30-18.00

Meld dig som frivillig senest d. 31. maj 2022

Beskrivelse af frivilligopgaverne

Vi forventer, at de fleste vil være frivillig en hel dag. De frivilliges opgaver ligger cirka fra kl. 8:30 og frem til kl. 16:30.

Jeg er fleksibel

Hvis du er frisk på lidt af hvert, kan du vælge at have opgaven ”Jeg er fleksibel”. Som ”fleksibel” hjælper du ikke i et bestemt arbejdsområde, men placeres der, hvor behovet for frivillige er størst. Du kan med fordel under bemærkninger skrive, hvilke arbejdsområder der vil passe dig bedst.

Trafik

Hjælper du med området trafik, er du med til at sikre en god og sikker velkomst til alle børnene. Om morgenen og op af formiddagen guider vi trafikanter til at finde alternative ruter, når vejene spærres af i forbindelse med ankomst og motionsløbet. Sidst på dagen guides trafikanter igen, når deltagerne skal hjem. Du står altid sammen med en makker, og du kan få take-away-kaffe med ud til opgaverne.

Check in og madudlevering

I check in-området modtager vi klasserne, og deres lærer får udleveret en infokuvert med bl.a. startnumre og madbilletter. Herefter klargøres madudleveringen, og senere på formiddagen udleveres maden til klasserne. Alle de frivillige skal også forplejes godt i løbet af dagen. Derfor vil der blive lavet en frivillig lounge i Billund Centret, hvor man som frivillig hele tiden kan blive tanket op på kaffe og godt humør. Hertil skal der også bruges et par frivillige hænder til at sikre, at der altid er kaffe på kanden.

Om eftermiddagen klargøres til næste dag og rest mad sorteres. Vil du hjælpe i dette team kræver det korrekt løfteteknik.
 

Indmarch og afslutningsceremoni

Hjælper du med indmarch, starter dagen med klargøring af indmarchskilte og placering af disse i den rigtige rækkefølge. Derefter hjælper vi klasserne med at finde deres pladser, så de står i nummerorden.

Mens indmarchen skrider frem, guider vi klasserne frem på Byens Plads, og i indmarchens slutområde hjælper vi klasserne til også her at stå i nummerorden. Efter indmarchen bringes skiltene tilbage til udgangspunktet, og klargøres til næste dag.

Teamet har også den fornemme opgave at sikre god affaldssortering og -håndtering, og sørge for at tømme affaldsspande, når dette er nødvendigt. Arbejdet med affald kræver korrekt løfteteknik.

Frivillig ved en sportsgren

Som frivillig på dette team vil du bl.a. hjælpe til med at tælle point og hjælpe klasserne til at finde deres startpladser til de forskellige sportsgrene. På dette team vil du komme i kontakt med mange børn. Der er til tider travlt, og du skal være klar på at møde alle med et smil.

Forberedelsesfasen

I forberedelsesfasen er opgaverne mangeartede. Det kan være alt fra at laminere skilte, pakke infokuverter, oppyntning af byen eller klargøring af medaljer. I ugerne op til finaleugen vil vi sende en mail ud med konkret tidspunkter og mere konkret opgaver. Skole OL sørger selvfølgelig for fuld forplejning og hyggelig atmosfære. 

Skole OL Finalen løfter vi sammen i fællesskab

Grundprincippet er, at du som frivillig skal arbejde med de opgaver, du har tilmeldt dig og gerne vil. Men hvis behovet opstår, må du gerne være parat til at hjælpe med opgaver i andre arbejdsområder. Ved Skole OL Finalen løfter vi opgaverne i fællesskab, og det kan til tider være hårdt arbejde, men heldigvis er det sjovt, hyggeligt og festligt – og du er med til at give børn en uforglemmelig idrætsoplevelse i Børnenes Hovedstad.

Overskud af frivillige

Hvis det maksimale antal af frivillige i et arbejdsområde er nået, vil du blive kontaktet med henblik på valg af andet team.