Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Skole OL Finalen: 2021-2024

I 2021 til 2024 er Billund Kommune værter for Skole OL Finalen. Skole OL er OL i børnehøjde og Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn.

Hvert år i juni måned fra 2022 til 2024 bliver Billund by omdannet til skole-olympisk by. Til Skole OL Finalen dyster mere end 11.000 børn fra hele landet klassevis i 11 forskellige idrætsgrene. De Skoleolympiske Værdier er fællesskab, færdighed og fairplay. Det handler om, at det er hele klassen i fællesskab, der konkurrerer - der er ingen individuelle konkurrencer. Det handler om at øve sig og dygtiggøre sig (færdighed). Og så handler det om, at det hele skal gå til på en ordentlig måde (fairplay).

I løbet af hele skoleåret deltager klasser rundt i landet i undervisningsforløb sammen med deres lokale idrætsforeninger. Der arrangeres Skole OL lokalstævner i de forskellige idrætsgrene over hele landet, og de vindende klasser fra hvert lokalstævne får en billet til Skole OL Finalen i Børnenes Hovedstad. 

Med Skole OL Finalen i Billund vil der komme fokus på idræt og frivillighed, og måske du får øjnene op for helt nye sportsgrene. Det vigtigste for Skole OL er nemlig, at børnene oplever glæden ved at bevæge sig og dyrke idræt. Og så er det naturligvis vigtigt, at alle finaledeltagerne får en fantastisk oplevelse i Børnenes Hovedstad.

I 2023 afvikles Skole OL Finalen d. 13. - 16. juni.

Skole OL Finalen i 2021 blev anderledes på grund af COVID-19. Her afviklede vi i stedet De virtuelle Skoleolympiske Lege.

 

Foto: Lone Dybdahl