Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kørekort i udlandet

Dit danske kørekort gælder i hele EU. I lande uden for EU skal du have et internationalt kørekort ved længerevarende ophold.

Skal jeg møde op personligt?

Ja, du skal møde op personligt i Borgerservice på Magion Biblioteket. Der er ikke bopælspligt i den kommune, du henvender dig i.

Klik her for at bestille tid til Borgerservice.

Foto:

Det er muligt at få taget et foto til dit kørekort i Borgerservice i Magion.
Der er særlige krav til dit kørekortsfoto. Du kan se reglerne nedenfor.

Betaling:

Det er muligt at betale med betalingskort: Dankort, visa, visa electron og Mastercard.

Vil du vide mere

Inden du møder op, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Nedenfor kan du finde de informationer som er gældende for dig.


 I lande uden for EU skal du have et internationalt kørekort ved længerevarende ophold. Du kan få lavet det i Borgerservice på Magion Biblioteket
I lande uden for EU skal du have et internationalt kørekort ved længerevarende ophold.

Internationalt kørekort uden for EU

Dit almindelige kørekort er tilstrækkeligt i alle EU-lande, Schweiz og de tre EØS-lande (Island, Norge og Liechtenstein).

Hvis du opholder dig i et land uden for EU eller EØS, skal du muligvis have et internationalt kørekort. Hvorvidt du skal have et internationalt kørekort, afhænger af det pågældende land, du rejser til. Du kan kontakte ambassaden for det land, du rejser til for yderligere information. Vær opmærksom på, at du muligvis skal have flere internationale kørekort, hvis du skal køre i flere lande på samme rejse.

Medbring dit almindelige, gyldige kørekort sammen med det internationale

Et internationalt kørekort erstatter ikke det almindelige kørekort, men betragtes som en anerkendt oversættelse af dit danske kørekort. Derfor skal du også medbringe dit almindelige kørekort. Du kan kun få udstedt et internationalt kørekort, hvis du har et gyldigt dansk kørekort.

Et internationalt kørekort gælder ét år og koster 25 kr. (2021).

Du får dit internationale kørekort ved at møde personligt op i en hvilken som helst kommunes borgerservice, hvor du skal medbringe:

  • dit gyldige, danske kørekort
  • pasfoto efter gældende regler.

I Billund kommune kan du få lavet kørekort samt internationalt kørekort og få taget foto i Borgerservice på Magion Biblioteket.

Husk at bestille tid til personlig betjening inden du besøger Borgerservice

Kravet om tidsbestilling gælder alle henvendelser til Borgerservice.

Klik her for at bestille tid til kørekort eller internationalt kørekort til Borgerservice i Magion Biblioteket (Grindsted)

Du kan også ringe og bestille tid på tlf: 7972 7015.

Fornyelse af kørekort til danskere bosat i udlandet

Er du dansker med bopæl i udlandet, og har du mistet eller skal have fornyet dit kørekort, skal du henvende dig hos den udenlandske myndighed for kørekort.

Det er som regel din udenlandske bopælskommune, du skal henvende dig til. Det vil sige du ikke længere kan få udstedt et nyt kørekort i Danmark.

Kørekortmyndigheden vil bede dig om en bekræftelse på, at dit kørekort er udstedt i Danmark. Denne bekræftelse skal du selv indhente ved at henvende dig skriftligt til Rigspolitiet.

Ansøgningen på bekræftelsen skal indeholde din fødselsdato og din nuværende adresse.

Hvis du har mistet dit kørekort, skal du også redegøre for, hvordan det er mistet. Det er vigtigt, at du husker at underskrive ansøgningen.

Ansøgningen skal sendes med brev, faxes eller mailes til:

Rigspolitiet
Nationalt Færdselscenter
Pas og Kørekort
Polititorvet 14
1780 København V

Tlf: 45156390
Fax: 45150176
Mail: pol-paskorekort@politi.dk

Når du modtager bekræftelsen, skal du tage den med til myndighederne i udlandet.