Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kørekort i udlandet

Dit danske kørekort gælder i hele EU. I lande uden for EU skal du have et internationalt kørekort ved længerevarende ophold.

Skal jeg møde op personligt?

Ja, du skal møde op personligt i Borgerservice på Magion Biblioteket. Der er ikke bopælspligt i den kommune, du henvender dig i.

Foto:

Det er muligt at få taget et foto til dit kørekort i Borgerservice i Magion. Pr. d. 11. september 2017, er prisen 150 kr.
Der er særlige krav til dit kørekortsfoto. Du kan se reglerne nedenfor.

Betaling:

Det er muligt at betale med betalingskort: Dankort, visa, visa electron og Mastercard.

Vil du vide mere

Inden du møder op, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Nedenfor kan du finde de informationer som er gældende for dig.Internationalt kørekort uden for EU

Dit almindelige kørekort er tilstrækkeligt i alle EU-lande og de tre EØS-lande (Island, Norge og Liechtenstein).

Hvis du opholder dig i et land uden for EU eller EØS, skal du have et internationalt kørekort. Et internationalt kørekort erstatter ikke det almindelige kørekort, men betragtes som en anerkendt oversættelse af dit danske kørekort. Derfor skal du også medbringe dit almindelige kørekort. Du kan kun få udstedt et internationalt kørekort, hvis du har et gyldigt dansk kørekort.

Et internationalt kørekort gælder ét år og koster 25 kr. (2017).

Du får dit internationale kørekort i kommunens borgerservice.

Du skal møde personligt op og medbringe:

  • dit gyldige, danske kørekort
  • et pasfoto efter gældende regler.

Fornyelse af kørekort til danskere bosat i udlandet

Hvis du har bopæl i et andet EU- eller EØS-land end Danmark, kan du ikke længere få udstedt nyt kørekort i Danmark, hvis du mister kørekortet eller skal have det fornyet.

Sådan gør du

Når du har bopæl i et EU- eller EØS-land, og du har mistet eller skal have fornyet dit kørekort, skal du henvende dig hos den udenlandske myndighed for kørekort. Det er som regel din udenlandske bopælskommune, du skal henvende dig til.

Kørekortsmyndigheden vil bede dig om en bekræftelse på, at dit kørekort er udstedt i Danmark. Denne bekræftelse skal du selv indhente ved at henvende dig skriftligt til Rigspolitiet.

Ansøgningen på bekræftelsen skal indeholde din fødselsdato og din nuværende adresse. Hvis du har mistet dit kørekort, skal du også redegøre for, hvordan det er mistet. Det er vigtigt, at du husker at underskrive ansøgningen. Ansøgningen skal sendes med brev, faxes eller mailes til:

Rigspolitiet
Nationalt Færdselscenter
Pas og Kørekort
Polititorvet 14
1780 København V

Tlf: 45156390
Fax: 45150176
Mail: pol-paskorekort@politi.dk

Når du modtager bekræftelsen, skal du tage den med til myndighederne i udlandet.