Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Til dig der er blevet 15 år og skal have Digital Post

Alle borgere i Danmark der er 15 år eller derover skal have en Digital Postkasse . Her kan du blive klogere på hvad en Digital Postkasse er og hvor du kan få hjælp.

15 år, Digital Postkasse og hvad så?

  • Når du fylder 15 år skal du have en Digital Post.
  • Det betyder at din post fra det offentlige nu kommer i din Digitale Post på borger.dk, borger.dk app, eBoks.dk eller mit.dk.
  • Post fra det offentlige kan være alt lige fra beskeder om SU, indkaldelse til tandplejen eller  hospital samt feriekort m.m.

 

Hvad er en Digital Postkasse?

Du kan læse Digital Post fra offentlige myndigheder via de platforme, som det offentlige stiller til rådighed.

Det er:

  • Borger.dk
  • Digital Post-appen fra borger.dk 

Du kan også vælge at læse Digital Post fra offentlige myndigheder i de platforme, som det private stiller til rådighed.

Det er:

Alle fire tjenester dvs. borger.dk, Digital Post-appen, eBoks.dk og Mit.dk giver dig fuld adgang til din post fra offentlige myndigheder. 

Du kan naturligvis frit vælge, hvilke platforme du vil bruge til Digital Post fra offentlige myndigheder.

 

Hvordan logger jeg på min Digitale Postkasse?

Klik her for at bestille tid til Borgerservice.

 

Kan jeg få hjælp til den digitale postkasse?

  • Du kan få hjælp på biblioteket eller i borgerservice. 
  • Vi ved meget om hvordan Digital Post virker og hvordan du bruger et NemID eller MitID.

 

Hvem kan sende mig Digital Post?

Beskederne i Digital Post kommer fra fx din kommune, biblioteket, tandlægen og hospitalet. Hvis du har et fritidsjob, kan du også få post om udbetaling af feriepenge. 

Kan mine forældre hjælpe mig?

Det er altid en god idé at spørge dine forældre til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan du bestiller dit NemID eller får adgang til Digital Post.

Du kan give dine forældre en læseadgang til din Digital Post

Du kan give dem læseadgang til din Digital Post. Det betyder, at når dine forældre er logget ind i deres egen Digital Post, så kan de også se de beskeder, der er sendt til dig. 

Dine forældre kan få besked om ny post i din Digital Post

Dine forældre kan modtage en sms, når der er ny post til dig. De kan ikke læse beskederne. Du kan melde dig eller dem til sms-beskeder, når du er logget ind i Digital Post. Se under Menu og ’Beskeder om ny post’. Her kan du indtaste et mobilnummer og op til 5 e-mailadresser. Fx kan det være dine forældres mobil og din egen e-mail, så kan du også følge med selv.

Hvordan får jeg ellers hjælp til Digital Post?

Du kan spørge dine forældre om hjælp, hvis du er i tvivl om, hvordan du bestiller NemID eller får adgang til Digital Post.

Du kan også få hjælp til Digital Post hos kommunen. Læs mere på kommunens hjemmeside. Vær opmærksom på, at nogle steder skal man bestille tid for at få hjælp.

Hvis du har brug for hjælp til at bestille, aktivere eller opgradere dit NemID, skal du læse mere på nemid.nu/15.

Jeg kan ikke finde mit brev om Digital Post

Hvis du ikke kan finde dit brev om Digital Post, som vi har sendt til dig som papirpost, kan du også se det her:

Sådan kommer du i gang med Digital Post

Du får helt automatisk din egen Digital Post til beskeder fra det offentlige, når du fylder 15 år. Posten kan du læse i Digital Post på borger.dk, e-Boks, mit.dk eller i Digital Post-appen.

For at få adgang til din Digital Post skal du have et NemID. Hvis du allerede har et NemID til at tjekke netbank, så er du nødt til at opgradere det.

Mange unge får et NemID i deres bank til at tjekke netbank, men det kan du ikke anvende til at se din Digital Post. Det mangler nemlig en såkaldt offentlig digital signatur.

Læs mere om, hvordan du får NemID med offentlig digital signatur på borger.dk/15.

Sådan logger du på Digital Post

Du logger på Digital Post på borger.dk, i Digital Post-appen, på e-boks.dk eller mit.dk. Husk, at du skal bruge dit NemID til at logge på.

Hvis du ikke har et NemID, kan du bestille det på nemid.nu/15. Hvis du allerede har et NemID til din netbank, skal du opgradere det, før du kan bruge det til at logge på Digital Post.