Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Vi guider dig til de vigtigste sider om corona, coronapas og vaccinationer m.m.

Hvad er et coronapas, hvor du kan bestille tid til diverse test samt vaccinationer?

Her finde du  vigtigste sider på nettet om corona 

Du kan finde masser af information på nettet om corona og coronapas. Men hvad er rigtigt og usandt? Vi hjælper dig med at få et overblik over de vigtigste sider fra det offentlige som sikre at du får de de rigtige informationer. 

coronasmitte.dk - Her finder du siden "Sådan bruger du coronapas" - Coronasmitte.dk er de danske myndigheders fælles hjemmeside, hvor du som borgere  samt virksomheder kan finde aktuel information, vejledning og viden om COVID-19.

coronaprover.dk - er stedet hvor alle borgere på 2 år og derover kan bestille tid for COVID-19 test i TestCenter Danmark.

Vaccine.dk - Her kan du bestille tid til vaccination mod COVID-19.

ekurser.nu - samler små video kurser om hverdags-it. Det er bibliotekerne der står bag, og vi forsøger at guide dig forskellige services, som stilles til rådighed på internettet. Se video nedenfor.

 

Coronapas - denne dokumentation kan du bruge

Et coronapas dokumenterer, om du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller testet negativ. Coronapas skal bruges en lang række steder i Danmark. Erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger må som udgangspunkt gerne stille strengere krav til sine gæster, end loven foreskriver – fx med krav om coronapas. Derudover skal du bruge coronapasset på rejser. 

Du kan hente dit coronapas tre forskellige steder:

  1. Coronapas-appen - du kan hente appen i App Store eller Google Play
  2. MinSundhed - du kan hente appen i App Store eller Google Play
  3. Sundhed.dk - her kan du også printe dit coronapas. 
Hvis du er blevet vaccineret - Coronapas for COVID-19-vaccination 

Du kan hente dit coronapas for COVID-19 vaccination umiddelbart efter, du er blevet vaccineret mod COVID-19 første gang. Coronapasset vil være gyldigt 14 dage efter første stik og indtil 42 dage efter første stik. Det anbefales derfor, at man får andet stik, inden der er gået 42 dage. Dit coronapas for COVID-19 vaccination er gyldigt umiddelbart efter, at din anden vaccination er blevet registreret. 
Varigheden af coronapasset efter det primære vaccinationsforløb er fem måneder, og revaccination giver gyldigt coronapas.

Hvis du er testet negativ for COVID-19 - Coronapas for-COVID-19 test

Du kan se dit Coronapas for COVID-19 test, når laboratoriet har analyseret din prøve og frigivet svaret. Du kan kun se dit coronapas, hvis dit prøvesvar er negativt. Vær opmærksom på, at dit Coronapas dannes ud fra den seneste test du har fået – uanset om det er en antigen- eller en PCR-test.
En PCR-test kan højst være 72 timer gammel, og en antigentest kan højst være 48 timer gammel for at gælde som coronapas.

Hvis du tidligere har været smittet med COVID-19 - Coronapas for COVID-19-immunitet

Dit coronapas for COVID-19 immunitet bliver aktivt og synligt for dig 11 dage efter prøvetagningstidspunktet for din positive COVID-19 PCR test, og det er gyldigt i fem måneder efter prøvetagningstidspunktet. Vær opmærksom på, at du ikke kan få et Coronapas for COVID-19 immunitet på baggrund af en antigentest (lyntest).

Hvis du er fritaget for digital post

COVID-19 vaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinationspas) direkte via fysisk post. Det gælder både efter første vaccination, og når borgeren er færdigvaccineret. COVID-19 vaccinerede borgere kan derudover ringe og bestille et printet vaccinationspas hos sundhed.dk på telefon 44 22 77 74. Det er muligt både efter første vaccination, og når borgeren er færdigvaccineret.

Hvis du er undtaget for coronapas

Følgende personer og områder er undtaget for coronapas:

  • Børn under 15 år.
  • Personer, der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra krav om COVID-19 test.
Nyttige links

Se dit COVID-19-prøvesvar

Hvis du er blevet testet for COVID-19, kan du finde dit prøvesvar på sundhed.dk.

Er du testet positiv for COVID-19, kan du hurtigere få dine husstandskontakter testet. Du skal give dem prøvetagningsdatoen og det rekvisitionsnummer, der står ud for dit positive prøvesvar. Når de logger ind på coronaprover.dk for at bestille test, skal de taste det ind under ”Bestil tid som nærkontakt”.

Hent appen MinSundhed og tjek dine prøvesvar

Du kan også hente MinSundhed-appen og finde dit prøvesvar.

Bestil tid til COVID-19-test

Du kan bestille tid til at blive testet for COVID-19 på coronaprover.dk

Sådan gør du:
  • gå til coronaprover.dk
  • log ind med NemID/MitID
  • bestil tid til COVID-19-test.

Hvis en af dine husstandskontakter er testet positiv kan du komme foran i testkøen ved at indtaste den smittedes prøvetagningsdato og det rekvisitionsnummer, der står ud for det positive prøvesvar. Det skal du taste ind under ”Bestil tid som nærkontakt” på coronaprover.dk.

coronaprover.dk (nyt vindue)

Vaccination mod COVID-19

Alle borgere i Danmark, der er fyldt 5 år, kan blive vaccineret mod covid-19. 

Vaccinationen er gratis og frivillig. 

Sådan bestiller du tid til vaccination mod COVID-19

Du modtager en invitation via Digital Post, når du har mulighed for at blive vaccineret. Er du under 15 år, har dine forældre modtaget din invitation.

Hvis du er digitalt fritaget, modtager du brevet med posten.

Når du har fået besked, skal du selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination. Du kan kun bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk, hvis du allerede har modtaget information om, at du kan bestille tid til vaccination mod COVID-19. Du skal logge ind med dit NemID/MitID på www.vacciner.dk.

Hvis du ikke har et NemID/MitID, skal du bestille tid ved at ringe til din region. Du kan se telefonnumre på vacciner.dk i mikroartiklen ’Hvordan bestiller jeg tid, hvis jeg ikke har NemID/MitID?’.

Du kan læse mere om vaccination mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hent smitte|stop-appen og hjælp med at stoppe udbredelsen af COVID-19

Ved at hente appen smitte|stop til din mobiltelefon kan du hjælpe med at stoppe udbredelsen af COVID-19.  

Det er frivilligt at downloade og bruge smitte|stop. Hvis mange vælger at downloade og anvende appen, kan den være et vigtigt bidrag til at stoppe smittekæder og derved understøtte, at smitten ikke kommer ud af kontrol.

Smitte|stop virker nu også til ældre iPhones 

Smitte|stop-appen er blevet opdateret til version 2.2. Med den nye version er det blevet muligt at bruge appen på flere ældre modeller af iPhones. Det gælder iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Hvis du har en iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus og ønsker at downloade appen, skal du sikre dig, at dit styresystem på telefonen er opdateret til iOS 12.5, hvorefter du kan hente appen fra App Store.

COVIDmeter – hjælp med at holde øje med udbredelsen af COVID-19

Ved at tilmelde dig COVIDmeter kan du hjælpe Statens Serum Institut med at holde øje med udbredelsen af COVID-19 og andre smitsomme sygdomme i Danmark.

Du skal logge ind med dit NemID/MitID og svare på spørgsmål om din sundhed.

Smitte og forebyggelse af COVID-19

Du kan få gode råd til forebyggelse af COVID-19 samt svar på de hyppigst stillede spørgsmål om sygdommen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Den side bliver løbende opdateret.

Du kan også læse mere om COVID-19 i Patienthåndbogen på sundhed.dk.

Generel viden om COVID-19

De danske myndigheder har samlet en række informationer om COVID-19. Her kan du bl.a. finde information om karantæne, forebyggelse af smitte og seneste nyt fra myndighederne.