Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Kost

Sunde mad- og måltidsvaner har stor betydning for at fremme din sundhed og bevare et godt helbred. Spiser du sundt kan det være med til at forebygge overvægt, underernæring og livsstilsrelaterede sygdomme. Spiser du sammen med andre, styrker det også din sociale og mentale sundhed. Billund kommune har en række tilbud til dig, som ønsker hjælp til en sundere livsstil.

Ved at spise sundt og varieret, får din krop dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer. Du nedsætter risikoen for at udvikle alvorlige livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme, type-2-diabetes og kræft. Samtidig forebygger du at tage på i vægt. Maden er den vigtigste faktor i forhold til vægttab.

En sund og varieret kost er rig på fibre, fuldkorn, vitaminer og mineraler og fattig på tilsat sukker, mættet fedt og salt.

Ved at spise efter de officielle kostråd, vælge fødevarer med nøglehulsmærket og/eller fuldkornslogoet får du det, din krop har brug for. Hvis du spiser sundt og varieret og er fysisk aktiv i din hverdag, skaber det de bedste betingelser for en sund krop.

Vi har i Billund kommune en række sundhedstilbud til dig, hvis du har brug viden og vejledning i forhold til mad, måltider, vægt og livstilsrelaterede sygdomme. 

 

Se det sundhedstilbud, der passer til dig hos Sundhed og Træning:

Find kommunens sundhedstilbud

Information og undervisning om kost - www.altomkost.dk