Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Historier fra det virkelig liv - Alkoholkampagnen uge 40

Her kan du høre mennesker fortælle om deres alkoholforbrug og hvordan de er kommet godt ud af det.

Katrine Quorning forklarer, hvad det vil sige at være sober curious eller ædru-nysgerrig

Se videoklip med Katrine Quorning


Del Daniel Hoffs historie
Daniel Hoff blev en bedre ven, efter han lagde alkoholen på hylden. Til at starte med følte han sig dog ofte alene og udenfor. Men den relation han har til sine venner i dag, er mere ægte.

Se videoklip med Daniel Hoff og hans venner

 

Man kan sagtens have det sjovt uden alkohol. Det er budskabet fra Martin Mac, som faldt ned ad en trappe i fuldskab. Han var tæt på at miste livet, og hans hjerne er skadet for altid efter den aften.

Se videoklip med Martin Mac

 

Del Sørens historie
"Var jeg ikke gået i behandling, tror jeg ikke, jeg havde haft min familie i dag". Søren valgte familien til og gik i behandling. Han har i dag været ædru i 2,5 år.

Se videoklip med Søren 

Sådan påvirker alkohol din hjerne
Troels Kjær er hjerneforsker og var i studiet og fortælle om, hvad alkohol gør ved vores hjerner og hvorfor det er usundt at drikke for meget.

Hør hjerneforsker Troels Kjær fortælle om hjernes påvirkning af alkohol


Alkoholfrie alternativer
Kunne du overveje at skifte øl og vin ud med alkoholfrie varianter? Det har øl-entusiaster Mattias Hundebøll, Brian Als Olsen og Klaus Rehpkopff nemlig gjort.
“Jeg kan ikke lide den person jeg er, når jeg er fuld, og specielt heller ikke ham jeg er dagen efter,” fortæller Mattias Hundebøll, der nyder at tage til koncerter med en alkoholfri øl i hånden, og mener, at "øl er en del af vores sociale virkelighed som dansker.”

Se udsendelsen med Mattias Hundebøll, Brian Als Olsen og Klaus Rehpkopff

 

Når vi fejrer, hygger og er sammen følger der næsten altid en god portion alkohol med. Nogle tror ikke at man kan have en fest uden at der alkohol. Men vi vil gerne vise, at man kan have det sjovt sammen uden at der skal alkohol på bordet. Derfor er årets kampagnefilm et eksperiment. En række danskere inviteres ind på en bar. Her får de serveret øl og deler anekdoter fra fester og hvad alkohol gør for dem. Tvist: En i selskabet rejser sig og fortæller, at det er alkoholfri øl, de har fået og herefter ser vi deres reaktion.

Hvordan påvirker alkohol os socialt?

 

Bente drikker moderat. Hun bruger AlkoLog som redskab til at leve et sundere liv. Hun vil gerne drikke en drink eller et glas vin engang imellem, men hun vil også gerne have energi til at løbe ture og have kontrol over, hvor meget hun drikker.

Se videoklip med Bente

 

Da influencer Frederik Haun og danser Morten Kjeldgaard blev kærester , skulle de lige vænne sig til deres forskellige holdninger til alkohol. Frederik så det nemlig som en social ting at drikke i ny og næ, men Morten drikker meget sjældent grundet sit virke - noget han ofte skal forsvare over for omverdenen.
Frederik og Morten har dog lært at respektere hinandens forskellige alkoholvaner ved at snakke åbent om det og ved ikke at presse hinanden til noget.


Se videoklip med Frederik og Morten

 

Per var livsnyder. En drink når han kommer hjem fra arbejde, gode vine til maden og måske en cognac. Han brugte app'en AlkoLog og blev klar over, at han kom op over 20 genstande om ugen. Han ændrede sine alkoholvaner og har det i dag meget bedre – mere energi og tabt sig.

Se videoklip med Per