Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

At høre stemmer

Der er cirka 200.000 mennesker i Danmark, der hører stemmer

For de fleste skaber det ikke problemer i dagligdagen og de oplever stemmerne som gode vejledere og ser det som en naturlig del af livet, men for omkring en tredjedel opleves stemmerne udelukkende som negative.


Når stemmernes budskaber er negative, kan det føre til psykiske problemstillinger, der virker begrænsende for stemmehøreren og dennes omgivelser.
For langt hovedparten af stemmehørerne, kan stemmernes opståen relateres til et traume eller til følelsesmæssig forsømmelse ("At leve med stemmer", Marius Romme; Sandra Escher, 2010) og medføre en følelse af bl.a. angst og magtesløshed.


Terapi for stemmehørere er blevet udbredt efter den hollandske psykiater Marius Romme sammen med journalisten Sandra Escher, i deres arbejde med stemmehørere fandt frem til, at det at tale med det enkelte menneske om hans eller hendes stemmer, anerkende disse og lytte samt forsøge at forstå budskaberne bag, kan medvirke til at stemmehøreren mestrer sit liv med stemmerne langt mere positivt.


Herhjemme har Trevor Eyles, udviklingskonsulent ved Lokalpsykiatrien i Aarhus Kommune, været primus motor i arbejdet med stemmehørere og var bl.a. med til at starte den første stemmehørergruppe op i 2003.

 

Links:

Når stemmerne bliver til at tale med

 

Stemmehørernetværket i Danmark

 

Det internationale stemmehørernetværk