Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Nexus Borger - den digitale vej til dine sundhedsdata

Hvis du modtager hjælp fra Billund Kommune, kan du se din journal via Nexus Borger.

Nexus Borger giver mulighed for, at du som borger eller pårørende, kan se de sundhedsdata vi har registreret om borgere, der modtager ydelser indenfor følgende områder :

  • Hjemmehjælp
  • Hjemmesygepleje
  • Genoptræning
  • Personlige hjælpemidler

Hvad kan jeg se i Nexus Borger?

Når du er logget ind i Nexus Borger vil du blive mødt af et overbliks billede med forskellige indgange. Hvad du finder under de forskellige genveje, er individuelt, og afhængigt af hvilken ydelse du modtager

Sådan logger du på Nexus Borger

Nexus Borger er en web-løsning. Du logger på fra din computer, tablet eller smartphone.

Log på Nexus Borger

Nexus Borger indeholder følsomme personoplysninger. Derfor skal du logge ind med dit NemID.

Login som forælder eller pårørende

Hvis du logger ind som forælder eller pårørende, skal du have en digital fuldmagt.

Du kan ansøge om fuldmagt via borger.dk. Har du behov for hjælp til at søge NemID eller Fuldmagt, kan du få hjælp hertil i Borgerservice.

Læs mere om Digital Fuldmagt hos borger.dk

For at en fuldmagt er gyldig skal borgeren kunne overskue konsekvenserne af at afgive en fuldmagt til en anden person. Dette kaldes informeret samtykke og er en forudsætning for at fuldmagten er gyldig.

Borgere med f.eks. demenssygdom, sindslidelse eller udviklingshæmning kan være ude af stand til at forstå og overskue hvad de giver samtykke til. Det er derfor vigtigt at overveje, om den enkelte borgere er i stand til at afgive et informeret samtykke.

Billund Kommune har således pligt til at vurdere, om et samtykke er gyldigt inde der gives rettigheder til f.eks. en pårørende. Er der tvivl om fuldmagtens gyldighed henvises den pårørende til at søge om et værgemål omfattende alle personlige forhold ved Familieretshuset. 

Læs mere om fuldmagter, samtykke og værgemål på Familieretshusets hjemmeside, under emnerne værgemål og fremtidsfuldmagt