Formål
Formålet med uddannelsen er, at du får personlige, sociale og kompetencer til at få en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som mulig og eventuelt til videre uddannelse og beskæftigelse. Uddannelsen er ikke kompetencegivende.

Sådan bliver du indstillet til uddannelsen
STU-vejlederen i Billund Kommune laver sammen med dig en indstilling om optagelse til et uddannelsesforløb. Indstillingen indeholder blandt andet en begrundelse for dit behov for en særlig tilrettelagt uddannelse, samt forslag til uddannelsessteder.

På baggrund af din indstilling træffer STU-visitationsudvalget afgørelse om du er i målgruppen til denne ungdomsuddannelse, samt hos hvilken STU-udbyder du kan tage uddannelsen.

I STU-visitationsudvalget sidder: Leder af Ungeafdelingen (formand), leder af PPS, skolechef, fagkoordinator fra Voksenstøtte og fagkoordinator fra Ungeafdelingen.

Valg af uddannelse
I forbindelse med valg af din uddannelse har du som udgangspunkt ret til at få præsenteret mindst to forslag til uddannelsessteder. Det gælder dog ikke, hvis der er tale om et specialiseret tilbud.

Du har også ret til selv at pege på et uddannelsessted. For at gøre det nemmere for dig forventer Børne- og Undervisningsministeriet at offentliggøre en portal med uddannelsessteder, som vil blive tilgængelig i 2025.

Opfølgning
Minimum en gang om året følger din STU-vejleder op på din uddannelse, hvor målene i din forløbsplan kan ændres, hvis der er behov for det. Opfølgningerne sker med afsæt i dit læringsudbytte, potentialer for videre uddannelse og beskæftigelse, samt dine ønsker. Dette er en del af Ungeafdelingens tilsynsopgave og forpligtigelse.