Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund bymidte

Renovering af kryds ved Hovedgaden og Gammelbro igang

Renovering af kryds ved Hovedgaden og Gammelbro begynder nu

Byrådet i Billund besluttede i marts måned, at krydset ved Hovedgaden og Gammelbro i Billund skulle renoveres i forhold til de nye anlæg af Torve & Pladser. Det arbejde begynder nu  

Byrådets beslutning

Det betyder, at krydset og den nordlige del af Gammelbro vil være lukket fra slutningen af uge 25 og frem til midten af september 2017. Det vil i hele perioden være muligt, at komme til Matas, Sportmaster, Estate og Sydbank til fods – både fra Hovedgaden og via Gammelbro.

Samtidig skrider arbejdet med etablering af ny vejstrækning på Byens Plads forbi Mr. Ebbe og Den Jyske Sparekasse godt frem. Det betyder at næste etape – strækningen foran Den Jyske Sparekassen - påbegyndes allerede mandag i uge 25.

Vejen foran Den Jyske Sparekasse vil således være afspærret fra morgenstunden mandag d. 19. juni og i perioden frem til 8. september 2017. I denne periode vil det i videst mulig omfang være muligt at passere strækningen til fods.

 

De nye arbejdsområder betyder, at man skal vælge andre veje til midtbyen og at gennemkørsel ikke er muligt. Hvis man har et konkret besøg i Den Jyske Sparekasse og Mr. Ebbe, skal man vælge adgangen fra Systemvej og parkere på bagsiden af bygningerne.

 

Grundet arbejder på den sydlige del af butikstorvet, vil indkørsel til Gammelbro fra Hans Jensensvej være lukket i en periode hen over sommeren. Det vil forsat være muligt at komme til Gammelbro fra Vejlevej i hele perioden.

 

Som tidligere vil der blive opsat skilte, som anviser omkørsel, samt adgangsforhold til fods.

Tidsplanen er fortsat med forbehold og evt. ændringer vil blive meldt ud løbende.

Spørgsmål vedr. projektet kan rettes til projektleder Susanne Borgvardt Jensen på telefon 7972 7193 eller via mail: sbj@billund.dk.

 

 

 

Flytning af Skurby marts 2017

 

Historien

LEGO House bliver mere og mere markant i bybilledet i Billund, og nu begynder Billund Kommune arbejdet med at skabe de offentlige rum og omgivelser, der harmonerer med byen og funktionerne i og omkring LEGO House.

BIG Bjarke Ingels Group har udarbejdet et dispositionsforslag til de nye torve & pladser, og Billund Kommune har valgt Kuben Management som bygherrerådgiver, og der er indgået et samarbejde med KIRKBI og Billund Vand om det videre forløb.       

Teknik & Miljøudvalget i Billund Kommune anbefalede den 10. november 2015, at der gennemføres en projektkonkurrence. Fem team er indbudt til at komme med bud på, hvordan opgaven løses i forhold til det skitseprojekt som BIG - Bjarke Ingels Group har lavet og i forhold til den nye Visionsplan for Børnenes Hovedstad Billund, som blev offentliggjort ved stormødet i Billund Idrætscenter onsdag den 25. november 2015.

Onsdag den 2. december 2015 var der møde med naboer til de nye pladser omkring LEGO House. På mødet kom der gode og konkrete input, som kommunens bygherrerådgiver, Kuben, formidler videre til konkurrencedeltagerne.

Byggeriet koordineres i tæt samarbejde med LEGO House. Den fysiske etablering af pladserne påbegyndes efter planen i  januar 2017 og forventes at være færdig samtidig med den officielle åbning af LEGO House i efteråret 2017. Det er K.G. Hansen & Sønner A/S, der har vundet opgaven med at anlægge de nye Torve & Pladser.

 

 Se dispositionsforslaget fra BIG her