Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Billund bymidte

Rådhuspladsen i Billund er midlertidig spærret for gennemkørsel

Den annoncerede afspærring af Rådhuspladsen i forbindelse med Anlægsarbejdet med de nye Torve & Pladser i Billund Centrum trækker ud.

Efter planen skulle Rådhuspladsen genåbnes for gennemkørende trafik i dag mandag den 27. marts, men lige nu lyder meldingen fra entreprenørerne, at arbejdet kan trække ud til og med fredag den 31. marts

Afspærringen skyldes at der skal der nedgraves forsyningsrør og trækrør til vandleg anlægget, og mens det sker vil Rådhuspladsen være midlertidig spærret for gennemkørsel i perioden. 

Det betyder at man skal vælge andre veje til gennemkørsel i den periode, og hvis man har et konkret besøg i Den Jyske Sparekasse skal man vælge Hans Jensensvej eller via Ole Kirksvej parkere bagved.

Skal man på jagt efter forårstøjet hos Mr. Ebbe er det stadigt muligt at parkere ved forretningen, men der er ikke adgang via gennemkørsel af Rådhuspladsen.

 

Flytning af Skurby marts 2017

 

Historien

LEGO House bliver mere og mere markant i bybilledet i Billund, og nu begynder Billund Kommune arbejdet med at skabe de offentlige rum og omgivelser, der harmonerer med byen og funktionerne i og omkring LEGO House.

BIG Bjarke Ingels Group har udarbejdet et dispositionsforslag til de nye torve & pladser, og Billund Kommune har valgt Kuben Management som bygherrerådgiver, og der er indgået et samarbejde med KIRKBI og Billund Vand om det videre forløb.       

Teknik & Miljøudvalget i Billund Kommune anbefalede den 10. november 2015, at der gennemføres en projektkonkurrence. Fem team er indbudt til at komme med bud på, hvordan opgaven løses i forhold til det skitseprojekt som BIG - Bjarke Ingels Group har lavet og i forhold til den nye Visionsplan for Børnenes Hovedstad Billund, som blev offentliggjort ved stormødet i Billund Idrætscenter onsdag den 25. november 2015.

Onsdag den 2. december 2015 var der møde med naboer til de nye pladser omkring LEGO House. På mødet kom der gode og konkrete input, som kommunens bygherrerådgiver, Kuben, formidler videre til konkurrencedeltagerne.

Byggeriet koordineres i tæt samarbejde med LEGO House. Den fysiske etablering af pladserne påbegyndes efter planen i  januar 2017 og forventes at være færdig samtidig med den officielle åbning af LEGO House i efteråret 2017. Det er K.G. Hansen & Sønner A/S, der har vundet opgaven med at anlægge de nye Torve & Pladser.

 

 Se dispositionsforslaget fra BIG her