Regler for bygge-, anlægs- og nedrivningsaktiviteter

Her kan du læse om reglerne for byggeri, renovering, nedrivning og lignende aktiviteter, som kan genere omgivelserne med støj eller støv.

I Billund Kommune er der lavet regler for midlertidige bygge-, anlægs- og nedrivningsaktiviteter. Reglerne gælder både for private og virksomheder. Formålet med reglerne er at begrænse støj og støv, som kan være generende for omgivelserne.

Når du udfører bygge-, anlægs- eller nedrivningsaktiviteter, skal du sørge for, at reglerne er overholdt. Der er blandt andet regler for, på hvilke tidspunkter af døgnet du må arbejde. Der er også regler for hvad du skal gøre, for at begrænse støj og støv mest muligt, for eksempel ved at vande for at undgå at det støver. Du skal også huske at give naboerne besked i god tid inden du går i gang.

Læs alle regler i forskriften for midlertidige bygge-, anlægs- og nedrivningsaktiviteter.

Du skal ikke anmelde arbejdet til os før du går i gang. Du skal blot være opmærksom på, at reglerne er overholdt. Du skal stadig sørge for at søge om andre relevante tilladelser, som for eksempel byggetilladelse. Du skal også huske at anmelde affald fra bygge-, anlægs- og nedrivningsaktiviteter til kommunen.

Læs mere om hvordan du anmelder bygge- og anlægsaffald

Dispensation

Hvis det ikke er muligt at overholde reglerne, kan du søge om dispensation. Det kan for eksempel være vejarbejde, som af hensyn til trafiksikkerheden, er nødt til at foregå om natten.

Ansøgning om dispensation skal sendes til os senest 14 dage før arbejdet går i gang. Udfyld ansøgningsblanketten og send den til os med Digital Post.

Hent ansøgningsblanket