Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Trekantområdets Festuge

For 7. år i træk afvikles Trekantområdets Festuge i uge 35, altså d. 21. til 30. august. Temaet for festugen i 2020 er "På den anden side".

I Billund Kommune afvikles aktiviteter i Festugen primært i bymidterne i Billund og Grindsted. I den første del af uge 35 er fokus på aktiviteter i Billund, mens festen rykker mod Grindsted i slutningen af uge 35.

Temaet for årets festuge er "På den anden side".

I Trekantområdets Festuge tager vi et kig over på den anden side og forsøger at se tingene med andre øjne. På den anden side af lærredet eller scenekanten. På den anden side af de usynlige og de fysiske grænser.

Grænser flytter sig, og nogle gange opdager vi, at det, der før var fremmed, er rykket ind og er blevet velkendt og hverdagsagtigt. Andre gang må vi indse, at noget der tidligere var muligt og tilgængeligt, pludseligt er uden for rækkevidde.

Når vi ser tingene fra den anden side møder vi det ukendte og måske udfordres vores rummelighed og tolerance. Det vi tager for givet er måske ikke så enkelt alligevel, og vi må forholde os mere aktivt til hvem vi selv er, til vores værdier og historie. Er græsset grønnere på den ene eller den anden side, eller er forskellene i virkeligheden meget mindre end vi tror?

 

Alle borgere og lokale aktører, der interesser sig for kunst og kultur, kan være med til at skabe Trekantområdets Festuge.

Alle arrangementer, der ønsker at være en del af programmet for Trekantområdets Festuge skal indtastes på www.trekantfest.dk fra 24. marts til 1. maj. Arrangementet skal blot være offentligt tilgængeligt, og det må ikke være kommercielt eller forkyndende.

Best of Billund og Grindsted Festuge er begge en del af Trekantområdets Festuge.

 

Søg støtte
Har du en god idé, kan du søge tilskud til lokale arrangementer. Send din ansøgning senest onsdag d. 1. april til kulturfritid.tilskud@billund.dk

For at opnå støtte skal arrangementet:

  • afholdes i enten Billund eller Grindsted
  • afholdes i Festugen
  • have fri entré

Arrangementer, der foregår i bymidterne, vil blive prioriteret højest.

Del jeres festuge-oplevelser med os #trekantfest


Kulturaktørkonferencen
Trekantområdet Danmark inviterer alle områdets gode kulturaktører med ind i fest-ugens maskinrum. Deltagerne får inspiration til udviklingen af dine events, mulighed for at møde nye samarbejdspartnere og chancen for at komme med input til udviklingen af festugen.

Mandag d. 30. marts kl. 12.30 til 16.30
Bygningen, Ved anlægget 14B
7100 Vejle

Program

  • Velkomst ved Jesper Elkjær, formand for kulturregionen
  • Festugen 2021 - oplæg ved Pernille Holmskov, Kultur- og Eventchef Trekantområdet Danmark
  • Oplevelsesrejsen – eventudvikling, publikum og synlighed - oplæg ved Josefine Albris, museumsinspektør ved Arbejdermuseet, tidligere arbejdet for ’Historier om Danmark’ og Golden Days Festival samt ophavs-kvinde til podcasten ’Oplevelsesrejsen’
  • Workshop og netværk

Tilmeld dig Trekantområdets kulturkonference her