Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Trekantområdets Festuge

Temaet for årets festuge er 'Afstand'. Festugen afholdes i uge 35 som vanligt og løber fra d. 27. august til d. 5. september.


Vi lever i en tid hvor alle skal holde afstand og hvor vi føler afstand til hinanden. Man kan sige, at vi er ramt af afstand og mærker den i vores liv. Kulturen afspejler vores liv – og derfor mærker kulturen og kulturlivet også afstanden. Trekantområdets Festuge 2021 tager livtag med afstanden.

 

Afstandstemaet kan afkodes og fortolkes på mange måder. Måder som ikke behøver at være menneskelig afstandstagen. 

  • Afstand kan tages helt bogstaveligt - at måle afstand. Afstand hjælper os til at strukturere og tage beslutninger.
  • Afstand er et fysisk fænomen – at træde et skridt tilbage og se sig selv i et nyt perspektiv.
  • Den visuelle afstand er et sundt afbræk for dine øjne.
  • Den fælles afstand - Man kan tage afstand fra noget uønsket sammen med en masse andre mennesker, hvilket skaber sammenhold og fællesskaber.
  • At få tingene lidt på afstand kan få os til at reflektere over, hvad der er vigtigst for os.
  • I et samfundsperspektiv har vi haft vores normale hverdag på afstand. Det har gjort os klogere og har skabt nye muligheder at arbejde på – ja måske endda at leve på.

 

Arrangementerne under Trekantområdets festuge tager alle på en eller anden måde stilling til afstand. Det kan være afstanden mellem publikum og performer, den fysiske afstand mellem publikum eller et bevidst tematisk greb hvor afstand er i centrum. Kun fantasien sætter grænser!

Trekantområdets Festuge har et ønske om at mindske afstanden mellem Trekantområdets byer og beboere og bruge aktiviteterne som den positive forstyrrelse, der kan bringe mennesker tættere på hinanden igen – måske på helt nye måder.

 

Der kommer løbende opdateringer til programmet på Trekantområdets Festuges Facebook og på www.trekantfest.dk.

Billund Kommunes lokale program uploades ligeledes herinde, når det er klart. 

Se festugens lokale program her.

Afrapportering af Trekantområdets Festuge til jer, der har modtaget støtte til arrangementer fra Trekantområdets Lokalpulje.

 

Del jeres festuge-oplevelser med os på #trekantfest.