Ny titel, nyt koncept, ny dato

Kultur- og Fritidsrådet har som et indsatsområde ønsket at arbede med konceptet for Billund Kommunes Hædersarrangement. Derfor får arrangementet nu en ny titel, et nyt koncept, nye priser og i år også en ny dato: 22 maj.

Ny dato - men kun i år

Begyndelsen af april har i mange år været datoen for det populære hædersarrangement i Billund Kommune, men i 2019 holdes arrangementet som en undtagelse i maj måned. Helt præcis onsdag den 22. maj i Magion i Grindsted.

Ny titel

I det nye koncept, ændres navnet på arrangementet til ”Sports- og Kulturgalla” - Billund Kommunes hyldest til kultur- og fritidslivet!

Nyt koncept

Kultur- og Fritidsrådets nye koncept lægger op til et mere awardlignende show end tidligere med ankomst på rød løber i foyeren med underholdning. Showet foregår fra en scene m. konferencier, storskærm, filmklip af nominerede og vindere med speak. Undervejs er der tænkt underholdende indslag ind af lokale aktører samt lidt let mad med én tilhørende genstand.

Hædersbevisninger for børn og for voksne

At hylde mangfoldigheden er for Kultur- og Fritidsrådet vigtig, derfor forbliver hædersbevisningerne næsten uændret. Kriterierne er dog blevet præciseret således, at der fremadrettet skelnes mellem at være under 18 år og over 18 år. For at understrege, at kommunen er særlig børnevenlig, skal det være nemmere at komme i betragtning til en hædersbevisning som barn, end når man er voksen. Det bærer kriterierne præg af. Alle modtagere af en hædersbevisning modtager en personlig gave med kommunens logo og et årstal.

Fem nye priser

I det nye koncept indføres der fem nye priser, der blandt andet har til formål at give bedre mulighed for også at hædre kulturlivet og ikke-sportslige præstationer, der fortjener en hædring. De fem nye priser udløser en lidt større gave. Som afslutning på arrangementet uddeles Æresprisen, som erstatter den hidtidige hæderspris. Modtageren af Æresprisen får et pengebeløb, samt en kunstgenstand.

Behandling af de indstillede kandidater

Kultur- og Fritidsrådet behandler den 6. maj alle indstillinger til hædersbevisninger og udpeger blandt indstillede kandidater, hvem der skal nomineres og hvem, der skal modtage de forskellige priser. Ved denne udpegning deltager også formanden for Unge- og Kulturudvalget.

Deltagere

Alle der modtager en hædersbevisning er nomineret til en pris og prismodtager kan deltage gratis med én ledsager, mens andre interesserede får mulighed for at købe en billet til arrangementet for 100 kr.

Læs mere om deltagelse og billetter her