Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Step 1: Billund Kommune følger ministeriets anbefalinger

Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune besluttede på deres møde mandag den 20. april at følge de anbefalinger, der er fra ministeriet for, hvordan man håndterer kultur- og fritidslivet og de mange udfordringer, der er i forbindelse med nedlukningen i forhold til at mindske smittespredningen fra Coronavirus.

Unge- og Kulturudvalget besluttede den 20.- april at læne sig op af Kulturministerens anbefalinger

  • At forvaltningen kan udbetale tilskud til forenings- og aftenskoleområdet som normal praksis.
    • Fastholde det normale tilskud til aftenskolers lærertimer, der kan dokumenteres udbetalt i forbindelse med nedlukningsperioden.
    • Folkeoplysende foreninger og aftenskoler opretholder tilskud til lokaler på samme niveau, som hvis de havde anvendt deres bookede lokaler under nedlukningsperioden. Med bookede lokaler menes dokumenterede sæsonbookinger med tilmeldinger. 

Dermed kan hallerne opkræve lokaleleje for sæsonbookinger ved foreninger og aftenskoler som kan modtage det sædvanlig lokaletilskud fra Billund Kommune. For at stille foreningerne ens, er anbefalingen, at alle agerer som før nedlukningen. Dermed vil der også komme opkrævninger på sæsonbookinger i kommunale lokaler. 

 

Herud over besluttede Unge- og Kulturudvalget at:

  • At ressourcemodellen for haller og centre og andre kontraktlignende forhold fastholdes på trods af nedlukning
  • At forvaltningen kan fremrykke udbetalinger af acontobeløb til foreninger, haller og centre med likviditetsudfordringer
  • At arrangementer, der har fået tilskud fra arrangementspuljen i 2020, beholder tilskuddet såfremt arrangementet kan gennemføres senere på året.