Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

27. september: Energi

Når temaet er energi i by og bolig kommer det i særdeleshed til at handle om gode ideer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen.

Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie, mens mange fattigere lande udleder enorme mængder CO2 ved at lave mad over åben ild.

Mål 7 handler om at give alle adgang til PÅLIDELIG BÆREDYGTIG OG MODERNE ENERGI til en overkommelig pris. I den vestlige verden skal olie og kul fx skiftes ud med ENERGI FRA SOL, VIND OG VAND.

Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved fx at stille krav til vores FORSYNINGSSELSKABER og ved at ENERGIOPTIMERE VORES BOLIGER.

En lille ting, som at sikre at al belysning i vores bolig er LED-BELYSNING, kan give store besparelser CO2-REGNSKABET og PENGEPUNGEN. Det samme gælder byernes gadebelysning, butikker, restaurationer m.m. Mange danskere gør allerede meget på dette område, for vi er godt på vej i lille Danmark. Men vi skal ikke hvile på laurbærrene, for vi kan blive endnu bedre og vise vejen for andre lande.

Når temaet om ENERGI I BY OG BOLIG kommer Danmark rundt, kommer det i særdeleshed til at handle om GODE IDÉER TIL ENERGIBESPARELSER I HJEMMET, PÅ FARTEN og I BYEN.

Mød Søren Dahl

Søren Dahl er kendt fra radioprogrammerne Cafe Hack og Dahl på Hack. Når Søren kommer Danmark rundt, vil han lave et "Cafe Hack"-agtigt interview i hver by med den lokale borgmester eller anden relevant lokal "kendis".