Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

16. maj: Genbrug

Når temaet er mål 12 og genbrug og cirkulær økonomi handler det bl.a. om, hvor stor en forskel det gør, når vi genbruger ting, sorterer vores affald og lader råstoffer køre i ring.

Hver gang noget skal skabes fra bunden af råmaterialer belaster det miljøet i større eller mindre grad. Når mange nyproducerede ting, madvarer, tøj osv. desuden havner direkte skraldespanden er belastningen for miljøet ligefrem formålsløs. Dette sker desværre alt for ofte.

Faktisk er det sådan, at hvis hele verdens befolkning levede som danskerne, havde vi brug for mere end 3,5 JORDKLODER, for at have RESSOURCER nok til at dække vores forbrug.

Hvis vi derimod genbruger TING, TØJ, MATERIALER eller RÅSTOFFER, er det en helt anden historie. Hver eneste gang vi GENBRUGER eller GENANVENDER noget frem for at producere nyt, er vi med til at passe på Jorden og klimaet.

Lokalt kan vi bidrage til at løse det globale problem ved at give vores ting, tøj osv. så langt et liv, som muligt, og når vi ikke selv kan bruge det længere, skal det sendes til genbrug eller genanvendelse.

Når temaet om GENBRUG OG CIRKULÆR ØKONOMI kommer til byen, kommer det bl.a. til at handle om, hvor stor en FORSKEL det gør, når vi GENBRUGER ting, SORTERER vores affald og lader RÅSTOFFER KØRE I RING.

Der bliver et særligt fokus på t-shirten og masser af inspiration til, hvordan vi alle kan gøre små ændringer i vores hverdag til fordel for klimaet, uden at vi kommer til at mangle noget.

Mød Lise Vandborg

Lise er blogger, instagrammer og influencer, samt tidligere vinder af "Nybyggerne" på TV2. Når Lise kommer Danmark rundt, vil hun give inspiration til at genbruge og upcycle til både hjemmet og garderoben.

Verdensmålene lokalt 

I Grindsted åbner Per Nyhus, Formand for Teknik og Miljøudvalget temadagen.

Du kan også møde lokale genbrugseksperter fra Billund Kommunes affaldsteam og Affalds- og genbrugscenter. Bliv klogere på hvor dit affald ender, når du har afleveret det på genbrugspladsen og tag kampen op mod familie og venner i 'Den Store Sorterings-dyst'. 

I Billund kan du møde frivillige fra Blå Kors' Genbrugsbutik, som vil sælge lækre genbrugsvarer og give inspiration til, hvordan du giver genbrugsting nyt liv.