16. august: Fødevarer

​​Når temaet om fødevarer ruller ud, kommer det til at handle om, hvordan vi kan være med til at gøre en forskel for vores egen sundhed og for en bæredygtig ved at tænke lidt mere over vores madvaner.

Verdens ØKOSYSTEMER er under hårdt pres for at kunne følge med efterspørgslen i forhold til fødevarer især i den vestlige verden. Desuden ender alt for meget mad direkte i skraldespanden og mange mennesker er ikke ordentligt ernærede.

Mål 14 og 15 handler bl.a. om, at vi skal sikre BÆREDYGTIG BRUG AF NATURENS RESSOURCER henholdsvis på land og i havet, mens mål 2 foruden at stoppe sult i verden også handler om at UNDGÅ FEJLERNÆRING og SIKRE BÆREDYGTIG FØDEVAREPRODUKTION.

Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at begrænse madspild, begrænse mængden af kød, tænke over hvor vores fødevarer/råvarer kommer fra, om de er lokalt dyrkede eller økologiske, eller ved at tænke mere i sæsonens råvarer.

Hvis vi fx i højere grad vælger sæsonens råvarer, vil vi opleve både at kunne få velproducerede lokalt-dyrkede råvarer til billige penge og med MASSER AF SMAG.

Når temaet om FØDEVARER I BALANCE kommer Danmark rundt kommer det netop til at handle om, hvordan vi kan være med til at gøre en forskel for vores egen SUNDHED og for en BÆREDYGTIG FREMTID ved at lave små ændringer i hverdagen og i højere grad vælge LOKALE RÅVARERSÆSONENS RÅVARERØKOLOGIKØDFRIE DAGE OG BEGRÆNSE MADSPILD.

Mød Anne Hjernøe

Anne er TV-kok og forfatter, bedre kendt som AnneMad. Når Anne kommer Danmark rundt vil hun give inspiration til, hvordan vi kan støtte verdensmålene gennem det, vi spiser.